Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Якісна медицина наближається до жителів села

8 квітня 2011 - 15:08

Якісна медицина наближається до жителів села

Реформування медичної галузі регіону, яке активно просуває  голова облдержадміністрації Борис Петров, передбачає, в першу чергу,  підвищення якості медичних послуг для населення, у тому числі, в сільській   місцевості. Разом із вирішенням  проблем щодо забезпечення місцевих лікувальних установ сучасною медичною діагностичною  та лікувальною технікою ведеться планомірна робота  з організації  консультування місцевих жителів висококваліфікованими медичними працівниками. В рамках виконання поставлених завдань фахівці Запорізької обласної клінічної лікарні, що забезпечує в нашому регіоні  найвищий - ІІІ рівень надання медичної допомоги,   регулярно проводять виїзні консультативні  прийоми пацієнтів  у райцентрах області.

Зокрема, бригада лікарів  у складі  вузьких спеціалістів -  нефролога, пульмонолога, хірурга-проктолога, гінеколога, офтальмолога та невропатолога - провела виїзний прийом пацієнтів  у Василівській центральній районній  лікарні. Керівник бригади - завідуючий пульмонологічним відділенням  обллікарні  Едуард Лук’янов повідомив, що в рамках заходу обласні медики надали методичну допомогу  лікарям Василівської ЦРЛ, спільно  розібралися у складних випадках, оглянули  пацієнтів,  у тому числі  35  - із диспансерної групи. За словами Едуарда Лук’янова, бригада лікарів з області працювала до останнього пацієнта: жоден, хто потребував уваги фахівців і прийшов на консультаційний прийом, не залишився без належної допомоги. В результаті, 12 пацієнтів отримали направлення до обллікарні -  хто   на  додаткове детальне обстеження, хто для диференціювання  діагнозу, а декому вже потрібне термінове хірургічне втручання.

- Виїзні консультативні прийоми – це для нас планова  робота, - коментує   головний лікар  обласної лікарні Ігор Шишка. -  Медицина в районах забезпечує належний рівень надання  фахової допомоги населенню, але у складних випадках  виникає потреба у наших фахівцях. Жителі села не завжди мають можливість  виїхати  в обласний центр на консультацію до вузького спеціаліста, хоч потребують спеціалізованої допомоги, тож ми самі   йдемо до  людей. 

Акція обласних медиків співпала  з відзначенням  Всесвітнього дня здоров'я. Він ознаменувався створенням  у 1948 році  Всесвітньої  організації охорони здоров'я (ВООЗ), членами якої сьогодні є понад  190 країн світу. Україна стала членом Всесвітньої організації охорони здоров'я у 1948 році та з набуттям незалежності в 1991 році підтвердила своє активне членство. Девіз Дня здоров’я у цьому році: «Стійкість до протимікробних препаратів: якщо сьогодні не вжити заходів, завтра ми залишимося без ліків».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни