Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За якістю питної води у Кирилівці ретельно слідкуватимуть

8 квітня 2011 - 12:45

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Литвин провів нараду з питань водозабезпечення та водовідведення смт Кирилівка.

Напередодні в облдержадміністрацію були запрошені потенційні інвестори, яких зацікавила реалізація проектів з водозабезпечення та водовідведення у цій курортній зоні.

- Сьогодні  ще немає реального інвестора, який підготує проект та знайде кошти на його реалізацію. Між тим, курортний сезон наближається з кожним днем і нам необхідно забезпечити його проведення на прийнятному рівні. Вимога голови облдержадміністрації Бориса Петрова чітка – або забезпечити нормальні умови для відпочинку людей, або курортний сезон у Кирилівці взагалі не відкривати, - підкреслив перший заступник голови ОДА О. Литвин.

Тож учасники наради виділили декілька питань, вирішенню яких приділять особливу увагу. Насамперед,  чи є можливість забезпечити курортну зону дійсно якісною питною водою, щоб відкрити та безпечно провести оздоровчий сезон. У цьому контексті Олексій Литвин звернувся до головного санітарного лікаря області Анатолія Севальнєва з проханням ретельно слідкувати за якістю води, яку постачає відпочиваючим та місцевим жителям компанія «Азов Сервіс».

Паралельно, за словами О. Литвина, треба шукати рішення забезпечення території послугами централізованого водопостачання. Цю роботу посадовець запропонував зосередити на КП «Облводоканал», яке раніше постачало воду до Кирилівки. Однак, через тарифну політику підприємства кілька років тому кирилівці відмовились від дніпровської води та перейшли на воду зі свердловин. Для того, щоб відновити водопостачання, тепер необхідно відреставрувати водогін від с. Шелюги до смт Кирилівка, або розглянути можливість постачати воду з Магістрального каналу.

- Самостійно цю роботу провести нереально - знадобиться державна субвенція. Тож будемо вивчати можливості, відшукувати ефективні рішення та напрацьовувати механізм, який дозволить вирішити ці гострі проблеми, - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації.

Протягом місяця керівництво КП «Облводоканал» має підготувати та запропонувати обласній владі різноманітні варіанти технічного вирішення проблеми водопостачання населеного пункту.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі