Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рішення про оптимізацію шкіл приймає громада

30 березня 2011 - 16:01

Рішення про оптимізацію шкіл приймає громада

Дефіцит фінансування навчальних закладів у Розівському районі, а також можлива оптимізація декількох шкіл з недостатньою кількістю учнів спонукали керівництво району залучити громаду до обговорення можливих шляхів вирішення проблем. Таку вимогу - приймати будь-які рішення про реорганізацію шкіл  виключно за згодою громади – поставив перед керівниками територій голова обласної державної адміністрації Борис Петров.

Керівник області неодноразово наголошував, що  долю шкіл, які підлягають оптимізації, має вирішуватиме тільки громада. При цьому слід враховувати усі можливі наслідки  і виходити тільки з необхідності покращити якість навчання у сільських школах, приділити увагу вирішенню питання із забезпеченням автобусів для підвезення учнів у разі оптимізації навчального процесу тощо. 

У Розівському районі три школи мають недостатню кількість учнів. У Зеленопільскій школі навчаються 37 дітей, Соловіднянській – 56, у Вишневецькій – 58 школярів. Дефіцит державного  фінансування, передбаченого на утримання шкіл району, становить 1 млн.100 гривень. Для забезпечення оплати праці вчителів, своєчасних розрахунків за енергоносії коштів  недостатньо. Найбільшу проблему становить Зеленопільська школа. У селі немає якісної дороги, яка б дозволила безпечний переїзд дітей до шкіл у Розівці. Всі ці питання керівництво району винесло на обговорення «круглого столу»,  до участі в якому залучили директорів проблемних шкіл, вчителів,  представників профспілок та громадськості. Наразі питання залишилося відкритим, хоча під час обговорення пролунали пропозиції звернутися по допомогу до місцевих сільгосппідприємств і таким чином зберегти малокомплектні школи. Висновки та інші пропозиції щодо вирішення цього питання будуть і далі виноситися на обговорення. А тим часом  керівництво району планує закупити два шкільні автобуси за рахунок районного бюджету. Тендер призначено на 17 квітня,  повідомив голова Розівської райдержадміністрації Володимир Попов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі