Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виконання пріоритетних напрямків роботи облдержадміністрації аналізуватиме електронна програма

29 березня 2011 - 15:22

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук взяв участь у роботі практичного семінару на тему: «Вироблення системи моніторингу регіональної стратегії розвитку області на період до 2015 року».

Практичний семінар проводиться Проектом «Канада – Україна «Регіональне врядування та розвиток» за сприяння обласної державної адміністрації для керівників управлінь та представників райдержадміністрацій, які безпосередньо задіяні у реалізації завдань Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2015 року.

Насамперед учасники семінару ознайомились з проміжними результатами аналізу впровадження регіональної стратегії розвитку, яка була затверджена ще у 2008 році. Аналіз  впровадження регіональної стратегії розвитку здійснено за допомогою електронної програми, розробленої науковцями Класичного приватного університету, зокрема директором інституту економіки КПУ Людмилою Сергєєвою. Як відзначила науковець,  за основний індикатор моніторингу реалізації стратегії взято показник якості життя пересічного запоріжця. При цьому, щоб визначити цей показник, електронна програма аналізує такі всеохоплюючі фактори як економічні, соціальні умови, дозвілля людини.

Аналізуючи результативність реалізації завдань програми, Людмила Сергєєва детально зупинилась на кожному з обраних пріоритетних напрямків.

Під час обговорення доповіді заступник голови ОДА Петро Гончарук також поділився міркуваннями.

- Сьогодні Президент України і обласна влада працюють над реалізацією найважливішого завдання – покращення якості життя людини. Тому необхідно зосередитись та слідкувати за виконанням завдань як регіональної стратегії, так і пріоритетних напрямків роботи облдержадміністрації. У цьому контексті доцільно буде використовувати цю програму для моніторингу цих напрямків діяльності, - зазначив П. Гончарук.

Тож тепер треба  відпрацювати механізм, при якому ця програма аналізуватиме не тільки виконання завдань Стратегії регіонального розвитку, а й пріоритетних напрямків роботи облдержадміністрації.

Також під час семінару були презентовані такі теми як «Моніторинг та оцінка стратегії розвитку: міжнародний та вітчизняний досвід», «Організація моніторингу стратегії розвитку Запорізької області».

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі