На черговому засіданні робочої групи з питань забезпечення основними продовольчими товарами, зерном та контролю за цінами, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Литвин, її учасники обговорили шляхи досягнення поставлених задач та перспективи цінової ситуації на продовольчому ринку.
Серед заходів, які дозволяють стабілізувати цінову ситуацію в регіоні, – щотижневі продовольчі ярмарки, які проводять в усіх містах обласного значення. У поточному році на 211 ярмарках реалізовано продукції на суму близько 5 млн. грн. Ціни на продукти харчування, представлені переважно виробниками сільгосппродукції – м’яса, молочних виробів, круп та овочів - на 15-20 відсотків нижчі, ніж на постійно діючих ринках. Також обласною владою підписано Меморандум із хлібопекарськими підприємствами про недопущення підвищення цін на основні сорти хліба. У той же час до Аграрного фонду направлено угоди на щомісячну закупку хлібозаводами області 220 тонн житнього борошна та 2179 тонн - пшеничного.
Під час засідання робочої групи з питань забезпечення основними продовольчими товарами, зерном та контролю за цінами прийнято рішення про посилення взаємодії з суб’єктами підприємницької діяльності. Продовжується робота по створенню мережі гуртових ринків. Головам райдержадміністрацій надано доручення посилити жорсткий контроль за цінами на ринку продовольчих товарів, зокрема, на вершкове масло, олію, курячі яйця та овочеву продукцію.
За даними Держцінінспекції за дві декади березня, із сорока позицій, за якими ведеться моніторинг, не зафіксовано підвищення цін по 9 з них, по 6 – ціни навіть знизилися. Решта ж продемонстрували зростання. Станом на 20 березня показники цін на основні продукти у Запорізькій області нижчі за середні по Україні.
Управління у справах преси та інформації