Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вирішити питання водовідведення в смт Кирилівка можливо, поновивши загальнодержавну програму

25 березня 2011 - 15:25

Вирішити питання водовідведення в смт Кирилівка можливо, поновивши загальнодержавну програму

В Одесі відбулася виїзна розширена нарада з питань технічного стану централізованих систем водовідведення та каналізаційних очисних споруд п’яти регіонів країни, яку провів Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Віктор Тихонов. У нараді взяла участь заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова.

До участі у розширеній нараді запросили представників п’яти територій - Запорізької, Одеської, Дніпропетровської, Миколаївської та Херсонської областей.

Відкриваючи нараду, Віце-прем’єр-міністр України зазначив, що протягом багатьох років майже повністю було припинено будівництво нових каналізаційних мереж і реконструкція діючих споруд. Внаслідок чого відкриті водойми та річки потерпають від несанкціонованих викидів неочищених стічних вод. Для того, щоб змінити ситуацію, необхідно провести детальні перевірки технічного стану централізованого водовідведення.

Про поточну ситуації у Запорізькому регіону поінформувала заступник голови ОДА Лариса Мефьодова.

Зокрема, посадовець повідомила, що централізованим водовідведенням у регіоні забезпечено 53 населені пункти:  міста – на 100 %, селища міського типу – майже на 48 %, сільські населені пункти – всього на 3,1 %.

Лариса Мефьодова відзначила, що найбільш напружена ситуація спостерігаєтеся у смт Кирилівка - одному з найпопулярніших курортів регіону, де відсутнє централізоване водопостачання та водовідведення.

Один із шляхів розв’язання проблем з водовідведенням у курортному містечку обласна влада вбачає у поновленні загальнодержавної програми охорони та відновлення навколишнього середовища Азовсього та Чорного морів, яка була розрахована до 2010 року. Цією програмою було передбачено будівництво каналізаційних очисних споруд у смт Кирилівка.

Також Л. Мефьодова запропонувала урядовцю ознайомитись з рядом заходів та проблемних моментів щодо покращення стану каналізаційного господарства області.

Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Віктор Тихонов доручив посадовцю підготувати звернення на його ім’я щодо поновлення загальнодержавної програми охорони та відновлення навколишнього середовища Азовсього та Чорного морів, а також пропозиції щодо вирішення  інших проблемних питань регіону.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі