Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров відверто поспілкувався з керівниками ЗМІ

25 березня 2011 - 14:02

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров зізнався, що не готувався до зустрічі з керівниками провідних засобів масової інформації Запорізької області у сенсі довгої промови із цифрами та сухими фактами щодо соціально-економічних показників  регіону. Адже готовий спілкуватися відкрито і поза протоколом. Втім, озвучити деякі позитивні тенденції не відмовився.

- Засоби масової інформації формують суспільну думку, являють собою з’єднувальну ланку між владою та громадою, - зазначив очільник області. –   І дуже важливо налагодити  ефективну  співпрацю між виконавчою владою та журналістами. У вас має бути повний доступ до інформації про рішення, які приймаються в стінах облдержадміністрації, до результатів нашої роботи і т.д.  Я особисто готовий ще більше працювати з пресою, давати усі необхідні коментарі з актуальних питань. У мене є тільки одна мета – щоб люди знали правду, були обізнані в тих питаннях, які стосуються розвитку Запорізького краю. Тож і вас закликаю до того, аби висвітлювати правду, якою б вона  не була. Адже критика також спонукає до більш копіткої роботи, -  підкреслив голова облдержадміністрації.

І додав, що без цифр ця зустріч не обійдеться, нагадавши, що за останній рік Запорізька область досягла позитивних результатів і в економіці, і в інвестиціях, і в показниках по заробітній платі. 

- Минулого тижня я зустрічався з Президентом України Віктором Януковичем, - повідомив Борис Петров. - І під час бесіди у Глави держави не виникло жодного питання до Запорізької області. Єдине питання, з якого він розпочав розмову, – що з мостами? Як триває будівництво?  І дав негайне розпорядження особисто Прем’єр – міністру України про прискорення виділення коштів із держбюджету. Втім, ресурси – це дуже складана справа в нинішніх умовах. Україна має розрахуватися із зовнішніми боргами,  близько 88 млрд. треба сплатити тільки в цьому році. Тож для розв’язання  більшості регіональних проблем маємо шукати власні ресурси. На державний бюджет розраховувати можна лише у виключних випадках, як  скажімо, на будівництво мостів. 

В цілому ж, зустріч очільника області з керівниками провідних ЗМІ області виявилася відвертою і в певних моментах «гарячою».  За більше ніж півтори години  її учасники  торкнулися теми тендерів, які проводять в області, проблем підприємств, боргів із заробітної плати, реформування в освіті та медицині, а  також  питань свободи слова тощо. 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі