Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада іде назустріч працівникам галузі охорони здоров’я

22 березня 2011 - 13:09

Обласна влада іде назустріч працівникам  галузі охорони здоров’я

Упереджуючи ескалацію соціального напруження у   медичній  галузі, спровоковану акцією протесту освітян,    заступник голови  облдержадміністрації Микола Ярмощук за дорученням керівника регіону Бориса Петрова  зустрівся з головою обласної організації  профспілок працівників охорони здоров’я  України  Аллою Тонковід та  лідерами профспілок  працівників лікувальних установ, щоб з’ясувати  їх нагальні потреби і обговорити підходи до вирішення наболілих проблем.

У зустрічі також взяли участь начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Наталя Мотовиця та голова постійної комісії  з питань соціальної політики і праці, охорони здоров’я, материнства та дитинства облради, головний лікар КУ «Запорізький обласний центр реабілітації репродуктивної функції людини»  Наталя Авраменко.

У ході зустрічі  її учасники  обговорили стан справ у галузі. Зокрема, йшлося про невідповідність штатного розпису лікувальних закладів  до фонду заробітної плати. Така ситуація виникла через те, що бюджетне фінансування галузі на територіях обумовлене  чисельністю   населення, що тут  проживає. Згідно статистичних даних,  чисельність населення в останні роки  зменшилась, а от  кількість  медичного персоналу для його обслуговування  не упорядковувалася, як і не скорочувалися  у попередні роки  кількість лікувальних закладів, які сьогодні  фактично простоюють. Тож попри той факт, що, як відмітила  начальник управління  охорони здоров’я ОДА Наталя Мотовиця, бюджетне фінансування медицини за останні 4 роки  збільшилось у 4 рази і на поточний рік складає 1 млрд. 367 млн. грн.,  ані працівники галузі, ані населення  не відчувають  суттєвого покращення. Разом з тим,  на  тлі  тотального перевищення  необхідних  норм і стандартів щодо забезпечення регіону   медичним  персоналом, на  деяких територіях, зокрема, у  сільських  районах   спостерігається нестача  кваліфікованих медпрацівників.

- Ми порушили чимало проблем галузі, - підвів риску зустрічі  заступник голови ОДА Микола Ярмощук, - і переконалися, що ситуація вимагає прискіпливого дослідження. Перш ніж виносити  конкретні рішення щодо закриття тих чи інших лікарень, мусимо досконально розібратися  у кожному  випадку окремо. Тож нинішній захід – перший, але не останній у низці таких, що зберуть за круглим столом  для  розв’язання наболілих проблем  представників всіх зацікавлених сторін.

Посадовець запросив медичних працівників до конструктивного діалогу з владою з тим, щоб досягнуті таким чином домовленості призвели до суттєвого покращення стану справ у галузі, а відтак,  до реального покращення  медичного забезпечення людей.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі