За інформацією головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації цього року молокопереробні підприємства регіону почали проходити атестацію.
Для забезпечення високої якості та безпеки молочних продуктів згідно Закону України «Про молоко та молочну продукцію» кожні п’ять років молокопереробні підприємства мають проходити атестацію. Для цього при управлінні АПР облдержадміністрації створено комісію з проведення атестації виробництва молочних продуктів, до складу якої входять фахівці з санепідемстанції, ветеринарної медицини, АТП «Запоріжстандартметрологія».
З 15 молокопереробних підприємств, які працюють на території регіону, атестацію вже пройшли вісім. Ще чотири підприємства оформили всі необхідні документи та чекають на внесення до Реєстру атестованих виробників молока.
Наразі члени комісії з проведення атестації виробництва молочних продуктів чекають на документи ще з трьох молокопереробних підприємств.
Працювати без відповідних документів про атестацію забороняється законом України. До порушників застосовуються фінансові санкції.
Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації