Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Новорічні та Різдвяні свята в області пройшли організовано та без суттєвих ускладнень

10 січня 2011 - 14:14

Новорічні та Різдвяні свята в області пройшли організовано та без суттєвих ускладнень

Масові святкові заходи для дітей пройшли у 947 закладах області, в яких взяли участь понад 140 тисяч дітей. За даними облСЕС, у період з 20 грудня 2010 року по 6 січня 2011 року проведено 326 перевірок закладів, де проходили масові заходи для дітей. Порушень санітарного законодавства не зареєстровано. Температурний режим дотримувався, мережі опалення працювали без перебоїв. Усі живі ялинки мали супровідний документ про радіаційний контроль. Випадків використання харчоблоків шкіл та ДНЗ не за призначенням не виявлено. Про це повідомив головний державний санітарний лікар Запорізької області Анатолій Севальнєв, підбиваючи підсумки роботи щодо забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя під час проведення святкових заходів для дітей.

- Комплексна та злагоджена робота обласної державної адміністрації, медичної та санітарно-епідеміологічної служби області сприяла тому, що ми не мали ніяких суттєвих ускладнень протягом усіх новорічних свят, - підкреслив Анатолій Севальнєв. - Зокрема, були проведені позапланові перевірки, у тому числі і по закладах, в яких проводилися дитячі ранкові заходи. Фахівці санепідслужби перевіряли фірми, які комплектували та поставляли дитячі подарунки, як продовольчої, так і непродовольчої групи. Вперше у цьому році наша санепідслужба з метою профілактики перевіряла підприємства громадського харчування, на яких організовувалися колективні новорічні святкування. Результатом цієї роботи є те, що ми маємо в області стійке зниження захворюваності як по групі гострих кишкових інфекцій, так і гострих респіраторних вірусних інфекцій.

Також санепідслужбою проводилася перевірка подарунків на наявність документів, що засвідчують їх якість та безпеку, умови та термін реалізації. Порушень не виявлено.

Щодо реалізації новорічних прикрас у торгівельній мережі проведено 83 перевірки та виявлено 14 порушень, зокрема, у містах Запоріжжя та Бердянськ, в Запорізькому, Приморському та Гуляйпільському районах.

Серед заходів адміністративного впливу накладено 15 штрафів, прийнято 7 постанов про призупинення реалізації новорічних прикрас (м.Запоріжжя - 1, м.Приморськ - 6) та постанову про тимчасову заборону функціонування об’єкту (м.Бердянськ).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі