Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пенсійна реформа: її зміст і цілі

28 грудня 2010 - 15:18

Заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук, начальник ГУ Пенсійного Фонду в Запорізькій області Анатолій Казачук та начальник ГУ праці та соціального захисту населення ОДА Віктор Панкратов зустрілися з журналістами, щоб поінформувати про цілі та зміст пенсійної реформи, яку планують запровадити в Україні найближчим часом.

Зокрема, йшлося про те, що необхідність зміни пенсійного законодавства назріла давно. Це зумовлено малим співвідношенням громадян працездатного і непрацездатного віку, низьким рівнем пенсій, незбалансованим бюджетом пенсійного фонду тощо. Основна ж мета пенсійної реформи – забезпечення достойного рівня життя громадянам, які досягли пенсійного віку, при цьому вчасно, та не приховуючи доходів, сплачували протягом трудового стажу пенсійні внески.

Начальник ГУ Пенсійного Фонду в Запорізькій області Анатолій Казачук, звертаючись до журналістів, просив не акцентувати увагу виключно на підвищенні пенсійного віку громадян. Адже головна ідея, закладена у пенсійній реформі, – удосконалити пенсійне законодавство та забезпечити достойною пенсією тих громадян, що розпочали свою трудову діяльність за часів незалежної України.

Заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук підкреслив, що пенсійна реформа просто необхідна, і навів цифри, що спонукають владу до прийняття змін у пенсійне законодавство.

- В Україні на 1000 працюючих осіб припадає 880 осіб пенсійного віку, - зазначив посадовець. - У Запорізькій області цей баланс складає 1000 до 935. Це призводить до дисбалансу пенсійного фонду. На даний момент проект пенсійної реформи перебуває у стадії обговорення. Тож до лютого нового року обласна державна адміністрація за дорученням Бориса Петрова проведе ряд зустрічей, в тому числі й за участю профспілок, з тим, аби надати можливість громадськості висловити свої пропозиції з цього приводу.

Також учасники прес-конференції повідомили, що усі питання, які стосуються пенсійної реформи, пропозиції та точку зору громадяни можуть висловити за телефонами гарячих ліній. У Запоріжжі – це контактний номер ГУ Пенсійного Фонду у Запорізькій області: 213-26-63, гарячий номер ГУ Пенсійного Фонду в Україні – 0800-503-753. Дзвінки по території Україні безкоштовні.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі