Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комплексна програма розвитку малого підприємництва розробляється з урахуванням кращого досвіду

28 грудня 2010 - 10:00

Заступник голови обласної державної адміністрації Лариса Мефьодова провела засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва. У заході взяв участь заступник голови ОДА Петро Гончарук (стажування).

Члени координаційної ради підбили підсумки реалізації Комплексної програми розвитку малого підприємництва в Запорізькій області за 2009-2010 рік. Про виконання заходів програми присутніх детально поінформувала заступник начальника головного управління економіки ОДА Світлана Кругляк. Зокрема, посадовець повідомила, що з 62 запланованих заходів Комплексної програми повністю виконано  46, частково – 15,  не виконано – 1. Основна причина цього – відсутність запланованого фінансування. Так, за два роки роботи Комплексної програми планувалося освоїти вісім мільйонів гривень. Однак у 2009 було виділено тільки 125 тис. грн., цього року –  385 тис. грн..

Проте, за словами Світлани Кругляк, незважаючи на недостатнє фінансування  програми, все ж вдалося досягти певних успіхів. Насамперед, це реалізація проектів «Купуй запорізьке – обирай своє!» та «Сила громади – в об’єднанні зусиль», а також створення двох кластерів у Мелітополі. Практика довела, що найбільш успішними є ті проекти, які реалізуються спільними зусиллями підприємців та влади. Тож, враховуючи напрацьований досвід, в основу нової Комплексної програми розвитку малого підприємництва в Запорізькій області на 2011-2012 роки лягли бізнес-проекти,  відібрані під час спеціального конкурсу.

Також учасники заходу обговорили запропонований проект Комплексної програми розвитку малого підприємництва в Запорізькій області на 2011-2012 роки. Розглядаючи проект програми, заступник голови ОДА Петро Гончарук (стажування) зробив зауваження, що заходи комплексної програми необхідно конкретизувати, а також визначити відповідальних за їх виконання.

Наразі проект Комплексної програми прийняли за основу. Разом з тим, заступник голови ОДА Лариса Мефьодова висловила переконання, що цей проект  потребує доопрацювання та закликала всіх бажаючих надавати пропозиції по вдосконаленню та доповненню проекту програми до головного управління економіки облдержадміністрації.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі