Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Близько 80% вантажу на території регіону перевозять залізницею

27 грудня 2010 - 09:14

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук (стажування) провів нараду з питань роботи залізничного транспорту на території регіону. До участі у заході запросили представників Запорізької дирекції залізничних перевезень Придніпровської залізниці, ГУ МВС України у Запорізькій області, Запорізької митниці, промислових підприємств.

На порядку денному - стан використання залізничних вагонів підприємствами промислового комплексу та попередження несанкціонованого втручання сторонніх осіб у роботу залізниці.

Важливість порушених питань зумовлена тим, що близько 80% вантажних перевезень на території регіону відбувається саме залізничним шляхом, відповідно залізниця відіграє важливу роль у розвитку регіону.

Один з чинників, який негативно впливає на роботу залізниці, – збільшення часу перебування вагонів на під’їзних коліях промислових підприємств. Так, за 11 місяців поточного року середній час перебування вагонів на під’їздах складає понад 24 години, що на 4% більше, ніж торік.

Регулярні затримки вагонів відбуваються на під’їздах до ВАТ «Запоріжкокс», ВАТ «Запоріжвогнетрив», ВАТ «ЗАлК», а також до ДП «Запорізький річковий порт» та АСК «Укррічфлот».

Учасники наради наголошували, що ефективне використання вагонного парку у багатьох випадках залежить від людського фактору. Це стосується і несанкціонованого втручання сторонніх осіб у роботу залізниці, зокрема, за 11 місяців зафіксовано 310 таких випадків. Важливо відзначити, що 200 з них – це розкрадання вантажу безпосередньо при перевезенні. Збиток, який понесла залізниця за втрачений вантаж вже зараз нараховує понад один мільйон гривень.

За результатами наради керівництву Запорізької дирекції залізничних перевезень Придніпровської залізниці рекомендовано провести з представниками промислових підприємств робочі зустрічі та з’ясувати причини тривалого користування вагонами. Також необхідно забезпечити своєчасне надання планів щодо використання вагонів, посилити роботу щодо запобігання злочинності на залізничному транспорті.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі