Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проекти державно-приватного партнерства мають перспективи впровадження

24 грудня 2010 - 15:21

У Козак-палаці відбулося урочисте засідання розширеної ради Запорізької торгово-промислової палати, у якому взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Станіслав Лимарчук, заступник голови ОДА Петро Гончарук (стажування), Запорізький міський голова Олександр Сін.

Цього року розширене засідання Запорізької торгово-промислової палати можна вважати ювілейним, оскільки саме у 2010 році виповнюється 15 років з моменту створення торгово-промислової палати у Запоріжжі.

Тож учасники зібрання зупинились на здобутках та успішних проектах, які були ініційовані членами торгово-промислової палати. Зокрема, це виставкова діяльність, проведення економічних форумів, третейське судовиробництво, впровадження незалежної сертифікації.

Однак провідною темою обговорення на засіданні розширеної ради стали можливості та механізми впровадження проектів державно-приватного партнерства.

Президент ЗТПП Володимир Шамілов зазначив, що торгово-промислова палата готова стати зв’язковою ланкою між владою та бізнесом у цій роботі.

У відповідь на це заступник голови – керівник апарату ОДА Станіслав Лимарчук висловив переконання, що бізнес клімат регіону сприятиме розвитку проектів державно-приватного партнерства. Оскільки майже всі керівники обласної виконавчої влади прийшли працювати в облдержадміністрацію з бізнесу, то відповідно добре розуміють всі підводні течії впровадження бізнес-проектів.

Серед проектів, які цікаво було б реалізувати спільними зусиллями, - будівництво об’єктів інфраструктури, розробка альтернативних джерел енергії, реорганізація системи ЖКГ.

У рамках заходу відбулося підписання Меморандуму про співробітництво у сфері розвитку публічного партнерства для реалізації проектів з модернізації інфраструктури між ЗТПП та Українським центром сприяння розвитку публічно-приватного партнерства.

По завершенні офіційної частини Станіслав Лимарчук передав вітання з ювілейною датою голови ОДА Бориса Петрова членам торгово-промислової палати. Також Станіслав Лимарчук та Петро Гончарук вручили Почесні грамоти облдержадміністрації тим, хто зробив вагомий внесок у розвиток бізнесового середовища регіону.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі