Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада готує пропозиції щодо оптимізації центральних органів виконавчої влади

15 грудня 2010 - 16:18

Обласна влада готує пропозиції щодо оптимізації центральних органів виконавчої влади

Згідно з дорученням Президента України Віктора Януковича та Прем’єр-міністра Миколи Азарова до п’ятниці, 17 грудня, керівники обласних державних адміністрацій мають надати свої пропозиції щодо оптимізації центральних органів виконавчої влади.

- 9 грудня Президент України Віктор Янукович дав старт адміністративній реформі. Із 112 органів виконавчої влади на центральному рівні  створено 63, вдвічі зменшено кількість членів Кабінету Міністрів тощо. Частину функцій, що зараз виконує центральна влада, заплановано передати в регіони, - коментує Борис Петров. – Тож наразі вивчаємо питання реструктуризації. Маємо надати пропозиції щодо того, які органи влади вважаємо за можливе ліквідувати. При цьому маємо враховувати, що обласна державна адміністрація візьме на себе їхні функції у регіоні. Слід запропонувати, які установи, на нашу думку, мають підпорядковуватись напряму центральним органам влади, а які можуть бути спільного підпорядкування. Важливо, щоб скорочення не вплинуло на якість роботи, і система продовжувала працювати. Основними критеріями при здійсненні реформи Президент України визначив  професіоналізм, відповідальність та функціональність. Саме такими принципами і будемо керуватися при підготовці наших пропозицій.

На засіданні Ради регіонів Президент України Віктор Янукович особливо підкреслював, що в процесі скорочення чиновників не має бути жодних політичних акцентів та політичних переваг. Планується, що завдяки реалізації адміністративної реформи вдасться скоротити витрати на утримання органів виконавчої влади у державі більше ніж на 1 мільярд гривень.

У контексті адмінреформи заплановано також проведення оптимізації дозвільної системи, реформа системи адміністративних послуг, далі - загальна дерегуляція економіки. На переконання високо посадовців, адмінреформа та дерегуляція економіки нерозривно пов'язані з антикорупційними заходами, адже дозволять мінімізувати контакти підприємця з держструктурами.

 

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі