Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Високі тарифи на теплопостачання у Приморську – наслідок стихійного переходу на індивідуальне опалення

14 грудня 2010 - 15:38

Заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова

Заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова провела селекторну нараду з керівниками територій, на якій  розглянуто питання  забезпечення  сталого проходження опалювального сезону 2010-2011 років.

Насамперед заступник голови ОДА Лариса Мефьодова поінформувала  про те, що сьогодні Міністр з питань ЖКГ України Юрій Хіврич провів всеукраїнську селекторну нараду, де визначив ряд пріоритетних питань, які мають бути на особливому контролі  представників обласної та місцевої виконавчої влади. Зокрема, це розрахунки підприємств житлово-комунального господарства за спожиті енергоносії, стан погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах ЖКГ,  використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду.

Заступник голови облдержадміністрації доручила керівникам підприємств ЖКГ регіону активізувати роботу з погашення заборгованості за використаний природний газ. За словами посадовця, у регіоні є підприємства, які протягом 13 днів грудня не сплатили жодної копійки за спожитий газ.

У ході наради Лариса Мефьодова акцентувала увагу учасників на проблемну ситуацію, яка склалася у м. Приморськ, у зв’язку з переходом понад 60 % квартир багатоквартирних будинків на автономне теплопостачання. Внаслідок цього тарифи на опалення у місті складають 25 грн. за 1 кв. метр.

- Керівництво Приморська неодноразово попереджували про можливі наслідки стихійного переходу на автономне опалення - чим більше квартир відмовляються від централізованого опалення, тим більше  коштуватимуть послуги комунального підприємства для інших користувачів. Необхідно було обов’язково врахувати той факт, що у кожному будинку можуть проживати декілька людей з соціально незахищених категорій населення, які не можуть собі дозволити витрати на встановлення індивідуального опалення, - зазначила Лариса Мефьодова.

Представник обласної виконавчої влади доручила керівництву Приморської міської ради та райдержадміністрації протягом місяця розробити пропозиції щодо розв’язання проблемної ситуації, у тому числі розглянути можливість надання фінансової допомоги мешканцям на встановлення котлів для індивідуального опалення.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі