Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Чисельність працівників виконавчої влади має залежати від особливостей регіону

14 грудня 2010 - 12:09

Відбулася колегія обласної державної адміністрації, яку провів заступник голови-керівник апарату ОДА Станіслав Лимарчук. У заході також взяли участь заступники голови ОДА Лариса Мефьодова, Микола Ярмощук, Петро Гончарук (стажування), голова облради Павло Матвієнко.

Заступник голови-керівник апарату ОДА Станіслав Лимарчук насамперед повідомив присутнім, що голова облдержадміністрації Борис Петров перебуває у терміновому відрядженні у Києві – вирішує бюджетні питання регіону.

Про реалізацію завдань у сфері державної кадрової політики, визначених актами і дорученнями Президента України, доповів Станіслав Лимарчук.

Удосконалення державної кадрової політики – один з пріоритетів діяльності Президента України Віктора Януковича. Від якісного та оперативного виконання всіх доручень Президента України, які надходять до облдержадміністрацій, значною мірою залежить соціально-економічний і культурний розвиток країни.

У цьому контексті посадовець ознайомив присутніх з результатами перевірок щодо стану виконання завдань у сфері державної кадрової політики, проведених у жовтні головним контрольним управлінням Адміністрації Президента України із залученням представників Секретаріату КМУ, Апарату Ради національної безпеки і оборони України. До Запорізького регіону ці перевірки поки що не дійшли, однак, за словами заступника голови - керівника апарату ОДА, начальникам структурних підрозділів обласної виконавчої влади вже зараз необхідно проаналізувати та врахувати у роботі результати зазначених перевірок.

Обласною державною адміністрацією вжито ряд заходів щодо підвищення якості виконання завдань, визначених в актах і дорученнях Президента України. Приміром, здійснено моніторинг та підготовлено інформаційно-аналітичні матеріали про стан кадрової роботи місцевих органів виконавчої влади, надається методична допомога працівникам структурних підрозділів ОДА та РДА.

Окремо зупинився Станіслав Лимарчук на питаннях підготовки кадрів та формуванні якісного складу працівників місцевих органів виконавчої влади, кадрового резерву. Зокрема, заступник голови ОДА відзначив неефективність загальної системи перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців.

Стурбованість представника обласної влади викликає питання штатної чисельності працівників облдержадміністрації. За його інформацією, з 1996 року чисельність працівників облдержадміністрація скоротилась на 553 одиниці. Це призвело до значного зменшення кількості управлінь і відділів, що негативно позначилося на ефективності управлінської діяльності органів виконавчої влади області. Крім того, протягом останніх 13 років збільшення граничної штатної чисельності працівників Запорізької обласної та районних державних адміністрацій не відбувалося.

Керівництво регіону звернулося до Президента України, Кабінету Міністрів України з проханням при розрахунку граничної штатної чисельності працівників враховувати особливості регіонів, а саме, чисельність населення та кількість адміністративних одиниць.

По завершенні доповіді Станіслава Лимарчука голова обласної ради Павло Матвієнко повідомив, що вчора у Києві відбулося засідання Ради регіонів, на якому розглянуто, зокрема, й питання кадрової політики. Президент дав доручення керівникам областей привести у відповідність всі апарати виконавчої влади на місцях, а також створити конкурентне середовище для професійного зростання держслужбовців.

 

 

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі