Конкурс проводиться управлінням культури і туризму облдержадміністрації, обласним методичним центром культури і мистецтва з метою активізації діяльності фольклорних колективів, окремих носіїв фольклору; виявлення та збереження традицій, які відображають місцевий колорит, автентичність і самобутність; використання регіональних зразків фольклору в репертуарі аматорських колективів, підвищення їх виконавської майстерності.
До початку конкурсної програми у фойє буде проходити виставка елементів національної кухні та виробів декоративно-прикладного мистецтва, які використовуються для сервірування святкового столу за народними традиціями: посуд, рушники, скатертини, серветки, вироби з глини, кераміки, вироби з рогози та соломки.
Запрошуємо вас взяти участь у висвітленні заходу в засобах масової інформації.