Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Курортно-туристичний сезон 2010: інфраструктуру територій-курортів необхідно покращувати

1 грудня 2010 - 14:45

В облдержадміністрації відбулося засідання регіональної ради з питань координування туристичної та курортної діяльності, яке провів заступник голови ОДА Микола Ярмощук.

- Туризм – один зі стратегічних напрямків розвитку регіону і обласна влада приділятиме чільну увагу вирішенню проблемних питань у туристично-курортній сфері. Про особливу значимість саме цієї сфери свідчить і те, що у рамках проведення ІV Міжнародного інвестиційного форуму відбулася презентація Стратегії розвитку Запорізького регіону, де окремим напрямком визначено розвиток туризму, - зазначив, відкриваючи нараду, заступник голови ОДА Микола Ярмощук.

Учасники наради підбили підсумки проведення літнього туристично-курортного та оздоровчого сезону 2010 року.

Основні критерії, які враховують при оцінюванні якості проведеного туристично-курортного сезону – робота транспортної сфери, санаторно-курортних закладів, контроль за безпекою та якістю надання послуг, додержання правил торгівлі, а також забезпечення безпеки відпочиваючих протягом всього літнього сезону. Тож члени регіональної ради окремо зупинились на кожному з цих пунктів.

Влітку для гостей та жителів регіону працювали 14 громадських пляжів, 22 санаторії-профілакторії, 395 оздоровчих закладів – баз відпочинку, пансіонатів та туристичних комплексів.

На період літнього оздоровчого сезону облдержадміністрація ініціювала збільшення рейсів громадського транспорту у напрямках місць масового відпочинку.

За інформацією Запорізької дирекції залізничних перевезень, у літній період додатково було пущено 160 поїздів. Загальна кількість пасажирів, перевезених по території області залізницею та ВАТ «Запоріжавтотранс», склала понад 789 тисяч чоловік.

За безпекою відпочиваючих слідкували фахівці головного управління МНС України в Запорізькій області, які сформували допоміжну групу медичного персоналу, а також організували роботу аварійно-рятувальних служб.

Однак, найбільше зауважень прозвучало щодо низького рівня розвитку курортної інфраструктури регіону. Приміром, головний державний санітарний лікар Запорізької області Анатолій Севальнєв звернув увагу на низький рівень централізованого водозабезпечення курортних районів. За його словами, тільки Бердянськ сьогодні проводить курортний сезон цивілізовано. В інших місцях відпочинку туристи часто страждають від гострих кишкових інфекцій. Так, за 10 місяців поточного року з відповідними симптомами до лікарів звернулось найбільше людей у Якимівському, Приморському та Приазовському районах. Хоча треба зазначити, що епідемічних спалахів в області уникнули. Цього вдалося досягти завдяки жорсткому контролю з боку керівництва райдержадміністрацій та санітарно-епідеміологічних служб за якістю продуктів харчування на переробних та оптових підприємствах області. Крім того, під особливою увагою перебували місця так званої стихійної торгівлі.

Також члени регіональної ради розглянули питання щодо можливості надання природним територіям „Кирилівка” та „Великий Луг” статусу курортів місцевого значення.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі