Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області підбили підсумки літнього оздоровлення дітей

30 листопада 2010 - 16:53

В обласній державній адміністрації відбулася розширена нарада щодо підсумків оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2010 року, яку провів заступник голови ОДА Микола Ярмощук. У заході взяли участь керівники райдержадміністрацій та дитячих таборів, фахівці у галузі охорони здоров’я,  освіти.

- Цього року оздоровлення дітей пройшло на високому рівні. Сьогодні ми підіб’ємо підсумки та проаналізуємо хід літньої оздоровчої кампанії, а також визначимо стратегічні напрямки, на які необхідно звернути увагу при підготовці до літнього періоду 2011 року, - зазначив, відкриваючи нараду, заступник голови ОДА Микола Ярмощук.

Влітку 2010 року запорізькі діти мали можливість відвідати п’ять оздоровчих закладів, які виграли тендерні процедури щодо закупівлі послуг з відпочинку та оздоровлення дітей.  Це ДЗОВ «Гвоздика» та ДЗОВ «Аіст» (смт Кирилівка); ДЗОВ «Орлятко» та ДЗОВ «Райський куточок» (м. Бердянськ), а також ДЗОВ «Прометей» (м. Приморськ).

У цих таборах тривалість зміни, як і вимагає Закон України «Про відпочинок та оздоровлення дітей», складає 21 день. Вартість одного ліжко/дня склала від 120 до 131 грн.

Микола Ярмощук висловив переконання, що наступного року необхідно досягти того, щоб якнайбільше, а бажано всі дитячі табори, пройшли атестацію. Приміром, минулого року з 73 таборів  атестацію пройшли лише 23.

- На оздоровлення дітей ми витрачаємо бюджетні кошти, і зацікавлені у співпраці з тими закладами, які можуть створити дійсно якісні умови відпочинку, - резюмував посадовець.

На підготовку та проведення оздоровчої кампанії з обласного бюджету виділено 12470,2 тис. грн. Протягом літа на ці кошти оздоровили 2810 дітей.

Загальна ж кількість дітей, які відпочили протягом оздоровчої кампанії поточного року за рахунок всіх джерел фінансування, складає понад 90 тисяч. З них дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування – 2209, дітей – інвалідів – 2193, дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи – 207, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей – 9541, дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків, – 8, дітей, які перебувають на диспансерному обліку – 7026, талановитих та обдарованих дітей – 6495, бездоглядних та безпритульних дітей – 216, дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села – 4082.

Загалом влітку 2010 року на території регіону працював 51 позаміський заклад оздоровлення та відпочинку, 320 – пришкільних таборів, 2 – санаторного типу; 4 – праці та відпочинку.

Під час літнього сезону обласні позашкільні навчальні заклади - Центр науково-технічної творчості учнівської молоді «Грані», Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді, Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді - організували для дітей маршрути туристично-краєзнавчих експедицій, екскурсій, подорожей, походів по Запорізькій області, Україні.

З метою підготовки педагогічних кадрів для роботи в дитячих закладах оздоровлення «Школу вожатської майстерності» пройшли 246 осіб, які отримали посвідчення про відповідну фахову підготовку.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі