Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Аварійно-рятувальні підрозділи готуються до роботи у зимовий період

26 листопада 2010 - 13:29

Відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке у селекторному режимі провів перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Литвин (стажування).

- Це засідання висвітлює лише частину тієї важливої роботи, яку проводять управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи та ГУ МНС України в Запорізькій області. Сьогодні маємо розглянути та затвердити конструктивні заходи для подальшого захисту населення, - звернувся до учасників наради  Олексій Литвин.

Напередодні зимового періоду в області проводиться активна підготовка аварійно-рятувальних підрозділів до дій за призначенням. Зокрема, члени комісії погодили обсяги паливно-мастильних матеріалів, які необхідно виділити з обласного матеріально-технічного резерву для забезпечення роботи техніки рятувальників.

У ході селекторної наради  розглянуто питання організації робіт щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах у зимовий період. Начальник ГУ МНС України в Запорізькій області Олексій Лепський нагадав присутнім про трагедію, яка сталася на Каховському водосховищі у 2004 році, коли одночасно загинули 13 рибалок. Завдяки посиленню попереджувальної роботи у зимовий період 2009-2010 на водних акваторіях регіону загинув лише 1 чоловік.

Також Олексій Лепський повідомив, що цього року тільки на території Каховського водосховища узимку бойове чергування нестимуть три рятувальні катери, два з яких - сучасні «Марс-700».

З метою попередження загибелі людей на водних об’єктах при загрозі виникнення надзвичайних ситуацій на воді керівникам територій рекомендовано вводити в дію «Єдину схему реагування органів управлінь та сил, пов’язаних з несприятливими погодними умовами осінньо-зимового періоду» та «План взаємодії органів управлінь з черговими службами цивільного захисту (ЦО) області».

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Євген Шац поінформував про заходи, спрямовані на недопущення надзвичайних ситуацій у весняний період під час паводків. Члени комісії погодили «План дій головних управлінь, управлінь обласної державної адміністрації, обласних управлінь та установ, райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування щодо підготовки до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2011 році».

Згідно порядку денного учасники селекторної наради розглянули також питання щодо зміни персонального складу постійної обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, ознайомилися з попередніми результатами проведеної технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту населення, а також затвердили перелік потенційно небезпечних об’єктів.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі