Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бердянський колектор – реальна загроза екології міста

25 листопада 2010 - 14:38

Голова Запорізької облдержадміністрації Борис Петров у ході робочої поїздки до приморських районів побував на насосній станції у Бердянську, що перекачує стічні води житлової забудови нижньої частини міста.

Проектна потужність насосної станції – 4 тис.м3 на добу. Наразі ж кількість стоків, що перекачує станція за добу, становить до 7,5 тис.м3. Колектор експлуатується з 1964 року, вже давно морально і фізично зношений, залізобетонні стіни підземної частини будови руйнуються під впливом агресивного середовища ґрунтових вод.

Роботи з будівництва насосної станції неодноразово розпочинали та припиняли через брак коштів. В останнє коригування робочого проекту було здійснене у 2000 році інститутом „УкрНДІводоканалпроект” (м.Київ). Кошти на проведення робіт виділялися, але виконані не були. Тим часом проект вже застарів і знову потребує коригування.

- Попередня влада Бердянська не звертала увагу на цю глобальну проблему, не інформувала обласну владу, - розповідає Борис Петров. - Це дуже серйозне питання. Підприємство «Чиста вода» не виконує своїх зобов’язань, до того ж з кожним днем накопичує борги. Це питання компетенції прокуратури. Я вже звернувся з проханням розібратись у ситуації, з’ясувати, куди було розтрачено всі виділені на будівництво станції кошти. На початку наступного тижня проведемо нараду щодо подальших дій, адже ситуація потребує негайного втручання.

Борис Петров вважає, що ресурси підприємства «Чиста вода» необхідно повертати до власності «Бердянського водоканалу». Тоді підприємство отримає реального господаря, що зможе доопрацювати проект очисної каналізаційної системи та відновити будівельні роботи. Крім того, представники обласної влади вважають за доцільне об’єднати всі потужності підприємств «Водоканалу» в єдину структуру обласного підпорядкування.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі