Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Наша задача - не допустити повторення надзвичайних ситуацій, спричинених погодними умовами»

24 листопада 2010 - 13:05

Питання готовності до ліквідації надзвичайних ситуацій, спричинених погодними умовами у зимовий період, обговорили під час засідання колегії облдержадміністрації. Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Євген Шац  оприлюднив у своїй доповіді такі дані. 494 аварійно-рятувальні команди, бригади та інші формування  загальною чисельністю 4975 осіб та 1467 одиниць техніки й обладнання працюватимуть в області у разі виникнення надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період.

Крім того, у разі потреби до ліквідації можливих наслідків негоди залучатимуть інженерну техніку та обладнання, наявні у підприємств області. Для обстеження зон можливого стихійного лиха  використовуватимуть гелікоптер Мі-2 МНС України.  За словами посадовця в цілому область готова до роботи в зазначений період, хоча певні недоліки потребують більш ретельної уваги. Так, недостатньою є кількість альтернативних джерел енергопостачання в лікарнях, які надають екстрену медичну допомогу.  Складає цей показник лише 48,6 % від потреби.  Крім того, для забезпечення ефективної роботи усіх відповідних підрозділів та комунальних служб слід врахувати недоліки роботи в минулому році, на що звернув увагу і голова облдержадміністрації Борис Петров.

- Повторення ситуації, яка виникла після снігопадів  в області минулого року,  є неприпустимою, - наголосив очільник області. – Наш обов’язок - тримати ситуацію під контролем,  достеменно вивчити ступінь готовності до ліквідації наслідків складних погодних умов. Не всі райони однаково відповідально ставляться до заготовлення матеріальних резервів. Наприклад, Приморський, Новомиколаївський, Вільнянський райони та м.Токмак мають у резерві засобів лише  на 10% від потреби.  Звертаю увагу керівників на необхідність вжити заходів якомога швидше. А  управлінню з питань надзвичайних ситуацій  окреме доручення -  завершити перевірки на всіх підприємствах щодо готовності забезпечення роботи під час складних погодних умов протягом наступного тижня.

Своєчасне  виділення коштів із резервних фондів бюджетів області та районів, а також наявність паливно-мастильних матеріалів допомогли ліквідувати надзвичайну ситуацію, яка склалася в середині грудня минулого року в Оріхівському та Пологівському районах. Тоді снігові замети повністю заблокували рух автомобільного транспорту. Тож у поточному році на нарощування регіонального матеріального резерву  передбачено 550 тис. грн.,  545 тис. грн.. з яких вже  виділено.

 

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі