Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На споживчому ринку області зафіксована дефляція

17 листопада 2010 - 10:54

Відбулася селекторна нарада з питань цінової ситуації на споживчому ринку, яку провів з керівниками територій Міністр економіки України Василь Цушко. Запорізьку область за дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова представив його заступник Микола Ярмощук.

Згідно оприлюднених даних індекс споживчих цін на ринку регіону у жовтні по відношенню до вересня склав 99,9%, в той час, як в цілому по Україні цей показник становив 100,5%. Що ж до безпосередньо продуктів харчування, то індекс споживчих цін на них у той же період зафіксовано на рівні 99,7%. Суттєво здешевшали фрукти – на 6,2%, овочі – на 4,2 %. Ціни на м’ясо також понизилися, на деякі його види – до 0,7%. Таким чином, вперше за останні півтора року на споживчому ринку області експерти відмічають дефляцію. Запорізький край став одним із трьох регіонів, де відбувається реальне зниження цін на продукти харчування, товари першого вжитку і послуги.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук поінформував урядовця про те, що рівень цін в нашій області вдається утримувати і в листопаді. У першій декаді поточного місяця із 40 позицій товарів та послуг, за якими проводиться моніторинг, ціни стабілізовані на 28 з них. А ще за 6-ма позиціями їх вдалося суттєво знизити. Насамперед, на продукти харчування, такі як фрукти, овочі та ряд інших.

- Цілеспрямована робота регіональної влади дає свій позитивний результат, - прокоментував ситуацію Микола Ярмощук. – Для його досягення органи влади задіяли ефективні важелі. Суттєвим інструментом регуляції і стабілізації цін стали меморандуми, які голова облдержадміністрації підписав з виробниками і постачальниками продуктів харчування, медикаментів. Також свій позитивний ефект дала робота з організації антикризових ярмарків. Жителі області мають можливість придбати тут якісні продукти харчування від виробників - без додаткових накруток від перекупників.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам