Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Російські інвестори переконані, що в Україні створено сприятливі умови для ведення бізнесу

10 листопада 2010 - 14:58

У рамках відкриття IV Міжнародного інвестиційного форуму у «Козак Палаці» відбулася спільна прес-конференція Міністра з питань регіонального розвитку та будівництва України Володимира Яцуби, голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова, Уповноваженого представника Президента Російської Федерації в Уральському федеральному окрузі Миколи Вінниченка, губернатора Свердловської області РФ Олександра Мішаріна  та віце-губернатора Челябінської області РФ Юрія Кльопова.

Голова облдержадміністрації Борис Петров повідомив, що цього року учасниками інвестиційного форуму стали понад 450 осіб - представники влади різних регіонів України та Російської Федерації, керівники підприємств та компаній, банків, торгово-промислових палат.

- Всі ми тільки починаємо знайомитись, тому головне завдання сьогодні - розкрити інвестиційні можливості Запорізького регіону, довести, що нам вдалося створити сприятливий бізнес-клімат для серйозних інвесторів. Це тільки початок плідної та взаємовигідної співпраці. Разом з тим, ми знаємо, що вже зараз представники запорізьких та російських компаній підписують угоди про співробітництво, - зазначив Борис Петров.

Так, за інформацією Уповноваженого представника Президента Російської Федерації в Уральському федеральному окрузі Миколи Вінниченка, ще до обідньої перерви відбулося підписання семи рамочних та десяти інвестиційних угод.

Відповідаючи на запитання запорізьких журналістів, чи комфортно вести бізнес в Україні, губернатор Свердловської області РФ Олександр Мішарін висловив переконання, що наразі в країні ситуація стабільна, а це є сприятливим для приходу іноземних інвесторів. Тож  російські підприємці не тільки продовжуватимуть працювати на території України, але й сподіваються розширювати види діяльності.

- Інвестиції – це той досвід, який має переймати Україна для того, щоб розвиватись. Завдання уряду – розкрити можливості країни для інвесторів, і у цій роботі ми спираємось на регіони, - зазначив Міністр з питань регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба. Також урядовець висловив вдячність Борису Петрову та тим керівникам обласних державних адміністрацій, які відповідально ставляться до створення сприятливих умов для ведення бізнесу на ввірених їм територіях.

За словами Володимира Яцуби, протягом поточного року в країні ліквідовано понад 600 ліцензій на виконання робіт, налагоджено процедуру «єдиного вікна» видачі дозвільних документів, відрегульовано проблемні питання у сфері житлового будівництва.

 

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади