Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіональна влада надає другий шанс особам, які втратили суспільні зв’язки

10 листопада 2010 - 09:28

Регіональна влада надає другий шанс особам, які втратили суспільні зв’язки

Про виправлення і ресоціалізацію колишніх підопічних установ пенітенціарної системи регіону йшлося на черговому засіданні обласної спостережної комісії з питань дотримання законних інтересів засуджених, яке за дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова провів його заступник Микола Ярмощук.

У заході взяли участь начальники виправних установ, голови територіальних спостережних комісій з районів, де ці установи зосереджені, - Запорізького, Мелітопольського, Оріхівського, Бердянського, Вільнянського, представники громадських організацій та релігійних громад, керівники структурних підрозділів ОДА, обласної служби зайнятості, Червоного Хреста.

Учасники заходу відмічали, що на території Запорізького регіону ведеться планомірна робота з працевлаштування та соціального забезпечення осіб, які звільняються із місць виконання покарань. Разом з тим, спостережна комісія зафіксувала ряд випадків, коли установи пенітенціарної системи не забезпечили таких людей необхідними для подальшого нормального життя у соціумі документами, що значним чином ускладнило їх подальшу соціалізацію. Також йшлося і про необхідність створити в області центр соціальної реабілітації таких осіб. На поточний момент в регіоні діють: приватний притулок «Маран-Афа» для допомоги наркозалежним особам у Запоріжжі, втім, він платний, та притулки для осіб без постійного місця проживання, організовані католицькими громадами у Запоріжжі та Бердянську, але їх можливості обмежені. Тож зазначені заклади не в змозі забезпечити у повному обсязі потребу щодо надання допомоги особам, які втратили соціальні зв’язки. Отже, подекуди колишні в’язні залишаються поза увагою суспільства і опиняються в умовах, які спонукають їх до вчинення нових злочинів.

- Не маємо права залишати цих людей наодинці зі своїми проблемами, - зазначив заступник голови ОДА Микола Ярмощук. - Суспільство зобов’язане надати їм другий шанс. Тож регіональна влада приділятиме особливу увагу вирішенню питань щодо надання соціальної підтримки засудженим і соціальної реабілітації особам, які звільняються.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.