Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Майбутнє Запорізького регіону - за аграрним комплексом

4 листопада 2010 - 14:50

Сьогодні під час наради щодо підсумків збирання сільськогосподарських культур та сівби озимих під врожай 2011 голова облдержадміністрації  Борис Петров зазначив, що в стратегії розвитку Запорізького регіону саме агропромисловий комплекс має пріоритетне значення.

- Я маю великий досвід роботи в індустріальній промисловості, - підкреслив очільник області. - Але я впевнений, що саме сільське господарство має велике значення для росту економіки нашого краю. Маємо для цього чудові перспективи. Аграрії потребують підтримки з боку обласної влади і це цілком зрозуміло, проте більшість проблем, пов’язаних із агропромисловим комплексом, потребує вирішення на центральному рівні. В силах виконавчої влади розробити програму, низку пропозицій та змін до законодавства тощо. Пропоную згуртувати свої сили навколо ідеї підвищення рівня агропромислового комплексу в регіоні, - резюмував свій виступ голова ОДА.

Підсумки роботи галузі за 9 місяців поточного року стали основною темою наради. Серед її учасників – керівники сільгосппідприємств, райдержадміністрацій, керівництво облдержадміністрації. Як  доповів начальник ГУ агропромислового розвитку ОДА Володимир Журавльов,  Запорізька область посіла чинне перше місце за   темпами росту валової продукції сільського господарства. І такий результат - вперше за декілька останніх років. Площі посіву на наступний рік збільшено,  посів озимини майже завершено. Збільшується поголів’я великої рогатої худоби. Але позитивними результатами  можуть похвалитися не всі господарства. Є прогалини у необхідному обсязі добрив, що їх використовують аграрії, в нераціональному використанні земель, проблемою залишається відсутність поливу в південних районах області, відсутність галузі тваринництва в деяких районах області тощо.

Також учасники наради порушили у ході обговорення такі важливі теми  як дотримання 3-х відсоткової ставки в оплаті за земельні паї, покращення умов кредитування сільгосппідприємств, збільшення обсягів тваринництва, відсутність земельного законодавства і т.д. Голова  облдержадміністрації Борис Петров порадив звернути більшу увагу на ті господарства, які демонструють низькі результати,  проаналізувати їх діяльність і переглянути угоди про оренду землі.

 

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації  

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі