Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Геннадій Фукс: «Максимально залучайте на ринки безпосередніх товаровиробників »

28 вересня 2010 - 11:11

За рівнем цін на продовольчі товари за результатами восьми місяців область посіла 16  місце. У серпні, після чотирьох місяців дефляції, по області зафіксовано прискорення динаміки росту цін на основні товари продовольчої групи. Шляхи та механізми зниження темпів зростання цін та стабілізації цінової ситуації визначили  під час засідання обласної робочої групи,  яке провів заступник  голови облдержадміністрації  Геннадій  Фукс.

Лідерами серпневого подорожчання стали курячі яйця, що зросли в ціні більш ніж в два рази.  Причому по даному виду товару ми повернулися на рівень цін початку року. Також подорожчали: крупа гречана - на 16,5%, масло вершкове – на 4,4%, молоко – на 2,2%.

 За словами заступника глави області,  щороку в осінньо-зимовий період виникає дефіцит молочної сировини, що призводить до росту цін   відповідно і на молочні продукти.

- Стосовно  ж різкого подорожчання всієї плодоовочевої групи ми спостерігаємо явні нездорові перекоси. Ми прослідкували всю ланку формування цін на овочі - від товаровиробника до ринків. Якщо націнка у оптового продавця відрізняється від сільгоспвиробника не більше 10%, то кінцевий покупець купує овочі на ринку вже зі 100%-ю надбавкою, а деякі товари навіть більшою, – прокоментував ситуацію на продовольчих ринках  обласного центру Геннадій Фукс.

Нагадаємо, що голова облдержадміністрації Борис Петров звернувся до керівників регіонів, які спеціалізуються на вирощуванні картоплі, і сьогодні цей продукт вже завозиться до нашого регіону.

- Невдовзі запорізький ринок буде насичений картоплею з Черкаської, Житомирської та Сумської областей. Завдяки наповненню ринку ми зможемо стабілізувати ціни на цей вид продукту. Але, враховуючи загальну складну цінову ситуацію, ми маємо максимально виключити недобросовісні дії з боку продавців на ринках області. Залучайте на ринки безпосередніх товаровиробників. Інспекція по контролю за цінами встановить дієвий контроль за формуванням та застосуванням цін на споживчому ринку, – резюмував заступник голови ОДА.    

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни