Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Представники російських підприємств: Запорізький регіон - перспективний для співпраці

26 серпня 2010 - 17:20

До Запоріжжя прибула делегація Торгового представництва Російської Федерації в Україні, до складу якої увійшли керівники відомих російських компаній таких як «КАМАЗ», «Ростсільмаш», «Ощадбанк Росії». За дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова з гостями зустрівся заступник голови – керівник апарату ОДА Станіслав Лимарчук. У заході взяв участь голова облради Павло Матвієнко.

Заступник голови – керівник апарату ОДА Станіслав Лимарчук привітав представників делегації на запорізькій землі та ознайомив гостей з потенціалом області. Зокрема, посадовець акцентував увагу присутніх на тому факті, що регіон має не тільки великий промисловий та енергетичний потенціал, а й аграрний сектор має значні перспективи розвитку.

- Понад 30% агротехніки, яка працює на наших полях, російського виробництва. Зрозуміло, що в інтересах обласної влади розвивати співробітництво між російськими компаніями та запорізькими аграріями саме у цьому напрямку, - звернувся до членів делегації Станіслав Лимарчук.

Таку пропозицію підтримав директор ТОВ «Ростсільмаш» Кирил Севрюков, який повідомив, що наразі розглядається можливість спільного виробництва агротехніки на території регіону, точніше, у Мелітопольському районі. Це, за словами керівника компанії, дозволить зробити техніку більш доступною для українського покупця. Заступник голови облдержадміністрації запевнив директора ТОВ «Ростсільмаш», що компанія отримає всю необхідну підтримку від обласної влади.

Торговий представник Російської Федерації в Україні Сергій Іванов, який очолює делегацію, поділився враженнями від відвідання запорізьких підприємств – ВАТ «Дніпроспецталь», ВАТ «Мотор Січ», ЗАТ «ЗАЗ», ТОВ «Компанія «Прогрес».

- Ми шукали подальші перспективи цих підприємств на російському ринку. Переконаний, Запорізький регіон має великий потенціал: соціальна ситуація стабільна, є досвідчені професійні кадри, є серйозні підприємства, - зазначив Сергій Іванов. Також він повідомив, що учасники делегації планують взяти участь у ІV Міжнародному інвестиційному форумі, який проходитиме 10-11 листопада у Запоріжжі.

Серйозність намірів учасників делегації Торгового представництва Російської Федерації підтверджує і той факт, що представники компаній вже підготували пропозиції щодо можливого подальшого співробітництва з підприємствами Запорізького краю. Пакет пропозицій вони передали Станіславу Лимарчуку з проханням вручити для ознайомлення особисто голові обласної державної адміністрації Борису Петрову.

По завершенні офіційної частини сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни