Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Багатодітні сім’ї отримують посвідчення про соціальний статус

20 серпня 2010 - 15:32

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров власноручно вручив першу партію посвідчень багатодітним сім’ям, які надійшли до Запорізької області. А це  2440 бланків для батьків, та 5300 – для дітей.

Честь отримати першими посвідчення в урочистій обстановці надали членам двох багатодітних родин із Запорізького району. Їх  запросили сьогодні до облдержадміністрації.  В сім’ї Гащенків підростають дванадцятеро дітей, а подружжя Глюзо виховують семеро, серед який є й усиновлені малюки. Разом з посвідченнями Борис Петров вручив ще й подарунки - довгоочікувані комп’ютер та кухонний комбайн. Перш ніж виконати приємну місію, очільник області взяв слово і привітав присутніх з приємною подією.

- Держава робить позитивні кроки, аби підтримати багатодітні родини, - зазначив Борис Петров. – Хоча я розумію, що порівняно з тими затратами, які вкладають батьки у виховання   дітей, потрібна значно більша  увага з боку влади. Сім’ї із соціальним статусом багатодітних родин мають   низку пільг. Право на їх отримання засвідчує  відповідний документ, який ми й вручаємо сьогодні членам двох родин особисто. Решту посвідчень ми передамо головам райдержадміністрацій, аби вони якнайшвидше потрапили до своїх власників. А ще дозвольте побажати вам всім міцного здоров’я та благополуччя, - завершив  голова ОДА.

Порядок  виготовлення та видачі документа   батькам та дітям  від шести років затверджено відповідною постановою Кабінету Міністрів ще в лютому поточного року.  Віднедавна  бланки посвідчень почали надходити  на місця. Очікується, що вже до початку жовтня усі багатодітні родини Запорізької області (а це 6149 сімей) отримають документи про свій особливий соціальний статус.

На завершення урочистого зібрання Борис Петров відзначив ще одну родину - Каленюків, які утримують дитячий будинок сімейного типу. Її голова – Олександр Каленюк отримав від керівника області холодильник, який так чекали  їхні вихованці.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни