Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область: підготовка до опалювального сезону вийшла на завершальний етап

17 серпня 2010 - 17:40

Міністр з питань житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич провів селекторну нараду щодо стану підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2010-11 років. У селекторній студії облдержадміністрації працювала заступник голови ОДА Лариса Мефьодова.

Одне з важливих завдань, яке поставив Прем’єр – міністр України Микола Азаров перед керівниками обласних державних адміністрації – до 1 вересня завершити підготовку об’єктів соціальної сфери до проходження опалювального сезону. Тому у ході селекторної наради Міністр з питань житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич перевірив, як саме виконується це завдання на територіях країни.

- Ми очікуємо різкої зміни погодних умов. Маємо бути готові до того, що опалення у школах, дитячих садочках та лікарнях необхідно буде включити раніше ніж 15 жовтня. Тому до 1 жовтня всі об’єкти як соціальної сфери, так і житлово-комунального господарства мають бути готові до проходження осінньо-зимового періоду, - наголосив Юрій Хіврич.

Згідно зі статистичними даними, які оприлюднив урядовець, Запорізька область одна з небагатьох, яка виконає завдання  прем’єра  вчасно. Адже, якщо в середньому по Україні  до зими готові тільки 78,9 % лікарень, то в області вже 89%. Аналогічна ситуація і з підготовкою шкіл – 91% (89,9 в середньому по Україні) та дитячих садочків – 92% (90,2 загальноукраїнський показник).

Об’єкти житлового господарства, теплозабезпечення та водопровідно-каналізаційного господарства у регіоні готові до проходження осінньо-зимового періоду на  85%. Загалом, як відзначила заступник голови обласної державної адміністрації Лариса Мефьодова,  підготовка до опалювального сезону в регіоні проходить у рамках запланованих термінів. Крім того, за дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова з 1 серпня посилено контроль за виконанням запланованих заходів щодо підготовки об’єктів житлово-комунального господарства до зими. Очільник регіону постійно тримає на особистому контролі це питання та отримує детальну інформацію в оперативному режимі.

Напередодні опалювального сезону одним з найважливіших питань залишається рівень розрахунків підприємств житлово-комунального господарства за спожиті енергоносії. Під час розгляду цього питання  до заступника голови облдержадміністрації також запитань не було.

Рівень розрахунків запорізьких підприємств теплоенергетики за використаний газ у 2009-2010 роках складає 85%, а в середньому по країні цей показник ледь досягає 77%. Важлива деталь – за останні  4 місяці загальна сума боргу обласних підприємств теплоенергетики скоротилась зі 173 млн. грн. до 79,9 млн. грн..

Поступово в області зменшують заборгованість підприємства житлово-комунального господарства за енергоносії - з початку року на 3,4 млн. грн. Однак, станом на 01.08.10 загальна сума боргу все ж залишається  занадто великою - 40,3 млн. грн.

Також у ході селекторної наради було порушено питання  надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Міністр з питань житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич зробив зауваження, що на територіях не відпрацьовано механізм обміну інформацією між управліннями соціального захисту населення та управліннями житлово-комунального господарства. Це зауваження стосувалось безпосередньо і Запорізького регіону. Лариса Мефьодова звернула увагу всіх присутніх у селекторній студії облдержадміністрації на необхідності активізувати роботу у цьому напрямку.


Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни