Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області вживають заходів із запобігання виникненню пожеж

5 серпня 2010 - 18:18

У Запорізькій області вживають заходів із запобігання виникненню пожеж

Сьогодні у Криму у місті Форос відбулось позачергове засідання Ради національної безпеки та оборони України з питання вжиття заходів протидії можливим пожежам у зв’язку зі складними погодними умовами. Через це Президент України Віктор Янукович перервав відпустку і викликав на засідання керівників усіх регіонів. За словами голови Запорізької облдержадміністрації Бориса Петрова, для південних областей вжиття попереджувальних заходів з метою недопущення виникнення пожеж особливо актуальне.

- Через спекотну погоду спеціалісти управління МНС майже кожного дня виїжджають гасити пожежі на відкритій території та в лісах. Буквально вчора на Дніпропетровщині виникла серйозна лісова пожежа, що до кінця дня розповсюдилась на площі понад 300 гектарів. До її ліквідації залучили більше тисячі фахівців. На допомогу сусідній області Запорізьке управління МНС теж направило рятувальників та пожежні машини, - коментує Борис Петров.

Нагадаємо, що минулого тижня голова облдержадміністрації особисто пересвідчився, що головне управління МНС у Запорізькій області повністю готове до ліквідації будь-яких надзвичайних ситуацій. Очільник області оглянув оснащення підрозділу та обговорив з фахівцями управління можливі наслідки літньої спеки та необхідні попереджувальні заходи.

- За прогнозами протягом наступного тижня в Україні триматиметься суха та спекотна погода, а отже показник пожежної безпеки буде надзвичайно високим. Я переконався, що наше управління МНС повністю оснащене всією необхідною технікою, яка перебуває в стані постійної готовності. У підрозділі працюють професіонали, що здатні приймати важливі для безпеки області рішення, працювати швидко та скоординовано, - відзначає очільник області.

За повідомленням прес-служби ГУ МНС України у Запорізькій області з метою попередження виникнення пожеж проводяться регулярні рейди з обстеження потенційно небезпечних територій, щодня на бойове чергування заступають понад 100 одиниць техніки та близько 400 чоловік особового складу.  Починаючи з 1 серпня організовано додаткове чергування на території Національного заповідника «Хортиця». Підрозділи МНС несуть вахту у будні дні з 9 до 18 години і у вихідні – з 12 до 21 години.

Довідково. В області існує 2 лісові пожежні станції та 6 протипожежних формувань. Для боротьби з лісовими пожежами на підприємствах, підпорядкованих обласному управлінню лісового та мисливського господарства, в наявності є 13 пожежних автомобілів, 1 пожежний модуль, 5 автомобілів підвищеної прохідності, 12 пожежних цистерн, 6 мотопомп, а в разі виникнення лісових пожеж додатково можуть бути задіяні 32 трактори, агрегатовані 20 плугами та 12 дисковими боронами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни