Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області розпочнуть будівництво ще однієї вітрової електростанції

5 серпня 2010 - 15:00

В обласній державній адміністрації відбулася урочиста церемонія підписання договору на реалізацію інвестиційного проекту будівництва вітрової електростанції на території Приазовського та Мелітопольського районів. У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев, голова облради Павло Матвієнко, директор «ЮроКейп Нью Енерджи Лімітед» Стівен Кеніон-Слейд, директор ТОВ «ЮроКейп Юкрейн І» Пітер Джастін О'Брайєн, голова Приазовської РДА Вадим Сухинін та голова Мелітопольської РДА Олексій Нєдєлько.

У зв’язку з терміновим відрядженням голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова директора інвестиційної компанії «ЮроКейп Нью Енерджи Лімітед» Стівена Кеніона-Слейда привітав перший заступник голови ОДА Володимир Кальцев.

Посадовець запевнив почесного гостя, що керівництво регіону високо цінує дружні ділові стосунки з компанією-інвестором і сподівається, що подальша робота ґрунтуватиметься на засадах взаєморозуміння і взаємної вигоди.

Директор ТОВ «ЮроКейп Юкрейн І» Пітер Джастін О'Брайєн, який особисто займається питаннями, пов’язаними з будівництвом вітряної електростанції потужністю 500 МВт та загальним кошторисом 600 млн. євро, висловив вдячність Борису Петрову та керівникам територій за оперативну та конструктивну роботу. Будівельні роботи планують розпочати восени наступного року.

- Підписання цієї угоди – це велика подія для області. Насамперед, це добрий сигнал для інших інвесторів про те, що нам можна довіряти. Компанія «ЮроКейп Нью Енерджи Лімітед»  вже реалізує на території області один проект, а тепер її керівництво прийняло рішення про поглиблення та розширення співробітництва. Крім того, впровадження проекту забезпечить нові робочі місця, розвиток інфраструктури територій, сприяє вирішенню соціально-економічних проблем, - підбив підсумок Володимир Кальцев.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни