Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Маємо добрі показники врожайності завдяки стабільній роботі аграріїв

4 серпня 2010 - 12:50

Перебуваючи з робочою поїздкою у Бердянському районі голова Запорізької обласної державної адміністрації Борис Петров відвідав агроцех №6 державного підприємства „Ілліч-Агро Запоріжжя” Маріупольського металургійного комбінату. Це господарство спеціалізується на виробництві сільськогосподарських культур та розвитку тваринництва. Орендує близько 5 тисяч гектарів землі у 746 пайовиків. Свого часу господарству надав допомогу Маріупольський металургійний комбінат, що інвестував кошти в його розвиток. Нині сільгоспвиробники впевнено дивляться у майбутнє.

- Сьогодні це господарство твердо стоїть на ногах і вже не так гостро потребує підтримки комбінату, - зазначив  Борис Петров. - Кількість пайовиків за останні роки не зменшується, хоча вони  можуть піти в інші господарства, але цього не відбувається. Це означає, що всі вони вчасно отримують свою частину прибутку.

За словами начальника агроцеху №6 Миколи Самойлова, у 2010 році зібрали більше 5 тисяч тонн зернових при врожайності 23,7 ц/га, у тому числі майже 4 тонни пшениці при врожайності 29,6 ц/га.

- В нашій області чимало таких стабільних господарств, інакше ми б не отримали такий  результат по врожаю - 2 мільйони тонн пшениці, - прокоментував  голова ОДА. - Втім, звичайно, у різних районах є свої проблеми, обумовлені географічним розташуванням – посуха, відсутність води чи навпаки підтоплення, якість землі тощо. Тут чорноземи не найкращі, але вони мають показник врожайності пшениці більше 29 центнерів з гектара, це хороший показник.

Підприємство також замається розведенням великої  рогатої худоби, свиней, овець. Тут утримується 867 голів великої рогатої худоби. Цього року прибуток від реалізації продукції тваринництва склав 1,6 мільйона гривень. Заборгованості із заробітної платні підприємство не має і навіть надає фінансову допомогу місцевій школі, фельдшерському пункту села, а також персональну допомогу пенсіонерам та інвалідам Великої Вітчизняної війни.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни