Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництво області має намір розглянути проблему розчищення русла річки Берда

4 серпня 2010 - 12:00

Сьогодні у ході робочої поїздки до Бердянського району голова  обласної державної адміністрації Борис Петров відвідав ТОВ „Рибацьке підприємство „Бриз”, що займається промисловим виловом риби, виробництвом рибних продуктів та їх реалізацією.

Свою діяльність підприємство проводить на семи  ділянках водного фонду загальною площею водного дзеркала більше 500 га. Щорічно працівники „Бризу” здійснюють вселення в Азовське море близько 10 мільйонів мальків судака та 1 мільйон осетра. Крім того, підприємство веде діяльність, пов’язану з виконанням урядових програм з селекції та відновлення водних ресурсів. У господарстві працює 177 спеціалістів, що своєчасно та в повному обсязі отримують заробітну платню. За словами керівництва, наразі існує одна серйозна проблема – забруднене русло річки Берда, через що риба не може потрапляти у море природним шляхом.

- На розчистку річки Берда необхідно 32 мільйони гривень, - поінформував керівник підприємства Сергій Матвєєв. – Думаю, у найближчі два роки віднайти такі кошти в бюджеті нереально. Але, зважаючи на те, що сьогодні в нашій країні вже близько півмільярда доларів витрачається на закупівлю риби з інших країн, то ефективніше розводити рибу, використовуючи власні ресурси.

Перевозити рибу, щоб випускати її в море, неможливо, адже потрапляючи з прісної води одразу в солону морську вона просто гине.

За словами голови Запорізької облдержадміністрації Бориса Петрова, він знає про цю проблему давно і має намір долучити профільних спеціалістів до її розв’язання. 

- Мені сподобався підхід керівництва господарства до вирішення проблеми – адже вони самі готові брати участь в цьому проекті, інвестувати кошти, - поділився враженнями Борис Петров. -  Ми плануємо зібрати всіх зацікавлених у розв’язанні цієї проблеми фахівців, представників профільних міністерств, адже тут порушуються також питання екології. Думаю, нам вдасться залучити до цього процесу і Прем’єр-міністра.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни