Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Більше 40 підприємств області погасили заборгованість із зарплатні

3 серпня 2010 - 14:57

За оперативними даними органів обласної виконавчої влади протягом місяця підприємства  Запорізької області зменшили загальну суму заборгованості із заробітної платні. Про це повідомив сьогодні голова Запорізької облдержадміністрації Борис Петров.

- З 1 липня по 1 серпня у нас зменшилась заборгованість на 5 мільйонів 200 тисяч гривень, - поінформував Борис Петров. – Станом на 2 серпня сума заборгованості складає 62,2 мільйона гривень. Борги зменшено в основному за рахунок економічно активних підприємств. Відзначу, що 41 підприємство повністю розрахувалось зі своїми працівниками і не мають заборгованості.

Серед підприємств, що повністю розрахувались з працівниками, - КП «ВРЕЖО №5» (46,9 тис. грн), КП «ЕЛУАШ» (1,1 млн. грн.), структурні підрозділи КП «Облводоканал» (567 тис. грн.), ТОВ «Промінвестекскавація» (257,4 тис. грн.).

Значно зменшили борги перед працівниками такі підприємства як «Запоріжелектротранс» (з 2,7 млн. грн до 0,4 млн. грн), «Запорізький титаномагнієвий комбінат» (з 6 млн. грн. до 1,6 млн. грн.).

- В цілому на економічно активних підприємствах питання погашення заборгованості вирішується нормально, - зазначив Борис Петров. - Наприклад, «Запорізький титаномагнієвий комбінат» зменшив заборгованість у три рази. Тим часом керівництво заводу «Кремнійполімер» за місяць збільшило борги перед працівниками ще на 200 тисяч гривень. Там серйозні проблеми, бо підприємство знаходиться у стані банкрутства. Всі ці питання ми тримаємо під контролем.

Відповідальність за розрахунки з працівниками підприємств на територіях області покладено на голів райдержадміністрацій. Відповідаючи на запитання журналіста, чи можливі кадрові ротації у разі недотримання встановлених строків, Борис Петров підкреслив: «Наше головне завдання у цьому напрямку не звільняти когось, а виплатити людям зарплатню, ліквідувати заборгованість».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни