Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров взяв участь у розширеній колегії Пенсійного фонду в Запорізькій області

27 липня 2010 - 16:54

Розширена виїзна колегія Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області пройшла за участю голови облдержадміністрації Бориса Петрова. Її тема  – підсумки роботи управління Пенсійного фонду за перші півріччя. Її нагальне питання – підприємства-боржники та наповнення бюджету Пенсійного фонду. Зокрема, йшлося про те, що головне та підвідомчі управління Фонду забезпечили своєчасне фінансування виплат пенсій та грошової  допомоги з урахуванням їх підвищення. За словами начальника Головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області Анатолія Казачука вдалося навіть власних коштів мобілізувати на 13,8 % більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Щоправда ситуація із підприємствами-боржниками та  легалізацією заробітної платні залишається невтішною. Підприємства нарощують борги, а підприємці – подають неповну інформацію про найманих робітників. Надії працівники управління покладають на введення єдиного соціального внеску на систему страхування тощо.

Що ж до вирішення проблем  з підприємствами, які накопичують борги перед Пенсійним фондом, робота ведеться сумісно з органами виконавчої влади, прокуратурою, податковою адміністрацією. І в цьому напрямку з керівництвом Головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області погоджується Борис Петров. Його позиція полягає у тому, що для боротьби з боржниками треба вживати всі можливі важелі впливу.

- Не йти на поступки нікому, - підкреслює  голова облдержадміністрації. – І працювати сукупно з усіма  державними органами. Тільки так ми зможемо вирішити питання заборгованостей і в заробітній платі, і в наповненні бюджету Пенсійного фонду. На економічно активні підприємства впливати з допомогою прокуратури. Із банкрутами вирішувати питання через залучення інвесторів. Але головне, в усьому покладатися на засади  роботи державних установ, які полягають у захисті прав громадян. Якщо людина працює – вона має отримувати заробітну плату та зарахування до Пенсійного фонду.

Крім того, звернувшись до учасників колегії Борис Петров закликав їх до співучасті і доброти.

- Ваше добре слово, - резюмував свій виступ очільник області, - це половина справи. Адже ви працюєте з людьми, які потребують турботи та розуміння перш за все!

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни