Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Шевченківському відділені Пенсійного фонду презентували європейську систему роботи. Голова облдержадміністрації урочисто відкрив двері до нової зали

27 липня 2010 - 15:32

У відділені Пенсійного фонду у Шевченківському районі сьогодні відкрили нову залу обслуговування громадян. Вона є відображенням нового принципу в роботі управління і має на меті суттєво полегшити систему роботи  для відвідувачів. Відтак, у відділені немає обмеженого графіку прийому населення. Прийти за консультацією, або здати документи на оформлення пенсії можна у будь-який зручний час. Інспектор оперує інформацією комп’ютерної бази даних. Роздруковує необхідні посвідчення. Підтверджує документи печаткою. Збирає додаткові матеріали. Є бажання розібратися із усіма питаннями самостійно – до ваших послуг  сучасний «інформаційний кіоск».

Ті хто хоч раз стикався із необхідністю «бігати кабінетами» пенсійних управлінь можуть підтвердити: про подібну «європейську» організацію сервісу тільки мріяли. Радіти із того, що мрії збуваються  відтепер можуть принаймні  43 400 пенсіонерів. Саме стільки  стоїть на обліку в Шевченківському відділені Пенсійного фонду. За словами Анатолія  Казачука практика подібних відкритих залів для обслуговування громадян вже відпрацьовується по всій Україні. Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області відзначив, що на відділені Шевченківського району проведуть перевірку технічного обладнання і згодом, реалізують позитивну практику і в інших відділеннях області.

Почесним гостем відкриття нового залу обслуговування у відділенні Пенсійного фонду став голова облдержадміністрації Борис Петров. Він взяв участь в урочистостях з цієї нагоди. Перерізав символічну стрічку біля дверей зали і особисто оглянув усі принади нового приміщення.

-  Система роботи цього відділення, організація фронт-залу та бек-офісу є ознакою європейського підходу до обслуговування населення у державних установах, - говорить Борис Петров. - Це дуже зручно, що людина має можливість економити сили і час при оформленні пенсії. Тут можна отримати будь-яку консультацію з усіх можливих питань до Пенсійного фонду. До того ж працівники управління знаходяться на виду, а це  унеможливлює корупційні дії. Обласна влада тільки підтримує подібні позитивні практики і надалі сприятиме тому, щоб усі державні установи працювали виключно по принципу «Назустріч людям!».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі