Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Системне впровадження побудинкових лічильників можливе, але поки що тільки у теорії

23 липня 2010 - 08:39

За дорученням голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова відбулася нарада з питань впровадження побудинкових лічильників електричної енергії, яку провів начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Дмитро Свіркін за участю начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Андрія Іванова.

Приводом для зустрічі стала позиція енергопостачальних компаній (Обленерго), які, спираючись на Правила користування електричною енергією, що затверджені постановою НКРЕ 31.07.1996 року, вимагають установки та введення в експлуатацію побудинкових лічильників електричної енергії. Приступити до практичного виконання цієї вимоги закону складно, оскільки бюджети як енергопостачальних компаній, так і комунальних підприємств житлово-комунального господарства, на балансі яких знаходяться електричні мережі, не передбачають витрати на проведення технічних робіт, пов’язаних з впровадження побудинкових лічильників. До цього дня невирішеним залишається питання відповідальності за несанкціоноване втручання до електричних мереж у під’їздах та квартирах.

Крім того, до обласної державної адміністрації надійшло декілька сигналів про те, що енергопостачальні компанії відмовляються проводити протоколи по житлових субсидіях на електроенергію, що суттєво ускладнює роботу головного управління праці та соціального захисту населення ОДА.

У цьому контексті позиція облдержадміністрації чітка - енергопостачальні компанії не повинні ставити зарахування протоколів житлових субсидій у залежність від наявності або відсутності побудинкових лічильників електричної енергії. Необхідно реально дивитись на речі – наразі для системного впровадження побудинкових лічильних приладів немає можливості, тому основне завдання для учасників наради напрацювати пропозиції, які дозволять практично виконати вимогу закону щодо введення побудинкових лічильних приладів. Всі пропозиції будуть узагальнені в управлінні житлово-комунального господарства ОДА, після чого їх направлять на розгляд Уряду.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни