Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область готова до опалювального сезону на 46%

22 липня 2010 - 18:37

У Кабінеті Міністрів України сьогодні відбулось засідання під головуванням Прем’єр-міністра Миколи Азарова. Основне питання – стан підготовки у регіонах до опалювального сезону.

Як розповів голова Запорізької облдержадміністрації Борис Петров, роботу з підготовки до осінньо-зимового періоду 2010-2011 років у Запорізькій області було розпочато одразу по закінченню попереднього опалювального сезону. Розпорядженням голови ОДА створено обласний штаб та затверджено основні заходи.

На сьогодні промисловими підприємствами регіону створено близько 9 тисяч тон запасів резервних видів палива. Це майже в 3,5 рази більше від запланованого.

Об’єкти житлово-комунального господарства та соціальної сфери Запорізької області підготовлені до опалювального сезону на 46%. Наразі підприємства паливно-енергетичного комплексу регіону забезпечують підготовку обладнання, газових та електричних мереж для надійної експлуатації в осінньо-зимовий період 2010-2011 рр.

Втім традиційно постає питання розрахунків за спожитий газ та електроенергію. 

- Рівень розрахунків підприємств теплоенергетики за природний газ, спожитий у 2010 році, складає 84%, - розповідає Борис Петров. – Таким чином заборгованість за відповідний період перевищує 90 мільйонів гривень. Тим часом пересічні громадяни сплачують більш добросовісно – рівень розрахунків сягнув 99%, а сума боргу відповідно 2,5 мільйони гривень.

За інформацією НАК «Нафтогаз України» загальна сума заборгованості підприємств теплоенергетики Запорізької області за спожитий природний газ на сьогодні складає 270,3 мільйони гривень. За цим показником регіон знаходиться на 7 місці серед областей України.

Щодо сплати за спожиту електроенергію, то її загальний рівень складає 95%. Заборгованість – 538 мільйонів гривень. Підприємства житлово-комунального господарства дещо скоротили борг – до 40 мільйонів гривень.

Серед основних проблем у сфері ЖКГ спеціалісти виділяють відсутність доступних кредитних ресурсів для погашення заборгованості за спожитий природний газ підприємствами теплоенергетики. Не вистачає коштів і на модернізацію зношеного обладнання та впровадження енергозберігаючих технологій. Крім того, скаржаться щодо довгострокового узгодження та затвердження тарифів на житлово-комунальні послуги.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни