Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі святкують 50-ту річницю з дня створення автомобілю «ЗАЗ-965»

16 липня 2010 - 13:40

У Запоріжжі проходить міжнародний зліт прихильників автомобіля «ЗАЗ-965», який відзначає 50-ту річницю з дня створення. Привітали автоколону «горбатих запорожців» на ЗАТ «ЗАЗ», де відбулась виставка автомобілів, та урочисто нагородили ветеранів автопрому і спеціалістів, що представляють автоклуби України, а також Польщі, Германії, Росії, Білорусі, Грузії та Азербайджану.

- Я щиро радий вітати Вас на історичній Батьківщині автомобілів, на яких ви приїхали, - звертається до гостей міста голова правління ЗАТ «ЗАЗ» Микола Євдокименко, - але час не стоїть на місці, підприємство розвивається і це, що ви побачите сьогодні на заводі, свідчить про те, що ми продовжуємо славетні традиції попередників.

Свого часу ЗАТ «ЗАЗ» (тоді завод йменувався «Комунар») стало першим підприємством, що освоїло виробництво автомобілів малого класу. Тоді для радянських громадян авто залишалось розкішшю. Тому, вибір було зроблено на користь популярних у Європі «народних автомобілів», що відповідали скромним стандартам соціалістичного добробуту.

- Це єдиний автомобіль, який було випущено на вимогу мільйонів громадян, - відзначає у своєму виступі голова Запорізької ОДА Борис Петров. – Була необхідна навіть постанова Ради Міністрів СРСР, щоб випускати саме цей автомобіль. Він насправді був народним і за ціною, і за кількістю. Економічний, міцний, тоді «запорожець» не поступався таким закордонним авто, як «БМВ» та «Фіат». Впевнений, що і надалі запорізьке підприємство динамічно розвиватиметься і буде вдосконалювати свою продукцію відповідно до вимог часу.

Спостерігаючи за колоною яскравих тюнінгованих автомобілів, Борис Петров і сам не втримався, щоб не посидіти за кермом класичного «ЗАЗ-965». «Це перше авто, яким я керував в юності. Дуже приємні спогади», - ділиться враженнями очільник області.

Протягом чотирьох днів учасники автопробігу перебуватимуть на острові Хортиця, після чого поїдуть далі в напрямку Кримського узбережжя. Всього за 9 днів власники автомобілів-ювілярів планують подолати відстань в 3333 кілометри.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі