Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації особисто працює над залученням інвестицій в область

29 червня 2010 - 18:36

Голова облдержадміністрації особисто працює над залученням інвестицій в область

У своєму звіті про перші 100 днів роботи нової владної команди Борис Петров підкреслив, що залучення інвестицій в економіку області - це важливе завдання для кожного.

- Я особисто і мої заступники займаємося пошуком бізнесменів, які готові вкладати капітал в наші проекти, а також підготовкою інвестиційних пропозицій, - зазначив Борис Петров. Сформовано банк інвестиційних проектів, інвестори можуть отримати вичерпну інформацію про існуючі пропозиції. Проте вимоги сьогоднішнього дня такі, що цього недостатньо. З інвесторами треба працювати, - наголосив очільник області.

Тих, хто стане на заваді інвестиційним надходженням, голова облдержадміністрації обіцяє відсторонювати від роботи. Адже інвестор має почуватися комфортно, аби працювати на теріторіїї області ефективно. Тож головна задача влади – допомогти інвестору.

Вже після виступу, відповідаючи на запитання журналістів, Борис Петров розповів, що треба робити, аби інвестори «не бігли» з регіону: «Сьогодні фактично не існує механізму передачі землі в області. Про це знає Президент, і чим швише Глава держави вирішить це питання, тим швидше прийде результат. Грузія сьогодні виглядає для інвесторів більш привабливо, аніж Україна, і цей результат нас не задовольняє».

Для того, аби обсяги інвестицій в Запорізьку область збільшилися у заплановані понад півтора рази, Борис Петров доручив керівництву на місцях надати свої пропозиції та звіти про активізацію роботи у питанні залучення іноземного капіталу.

- У містах цю роботу мають взяти на себе мери особисто, а контролювати це питання буде перший заступник голови облдержадміністрації, - повідомив Борис Петров. - У нас є спеціалісти на місцях, які готові вести проекти за світовими стандартами. Ми продовжимо практику проведення семінарів-тренінгів з цього питання. А головам райдержадміністрацій та міст обласного значення я доручаю провести наради на місцях з питань залучення інвестицій, міжнародної технічної допомоги, а також механізму залучення когштів до бюджетів територіальних громад при реєстрації суб’єктів інвестиційної діяльності.

 

Оксана Горобцова (стажування), управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі