Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров тримає під особистим контролем роботи на стратегічно важливих об’єктах

29 червня 2010 - 17:11

За перші 100 днів роботи новому керівництву Запорізької обласної державної адміністрації вдалось вирішити низку проблемних питань, що не розв’язувались протягом тривалого часу.

Так, за словами голови ОДА Бориса Петрова, обласній владі вдалось заручитися підтримкою Президента України Віктора Януковича у питанні термінового поновлення фінансування робіт на будівництві мостових переходів через Дніпро.

- 70 мільйонів гривень ми вже отримали у червні. Найближчим часом очікуємо ще 30 мільйонів.  250-ти мільйонів гривень мають надійти до 20 липня цього року відповідно до доручення Президента України. Найголовніше для нас - не дозволити зупинити будівництво у наступному році. Віктор Федорович обіцяв, що буде курувати це питання, - повідомив Борис Петров.

Не менш важливе питання – аварійний стан греблі ДніпроГЕС. Адже частину автодорожнього переїзду визнано як непридатну для нормальної експлуатації. З метою врегулювання питання утримання та технічного забезпечення належного стану дорожнього полотна обласна виконавча влада виступила з пропозицією передати його на баланс «Укргідроенерго». - Це означає, що управління об’єктом буде закріплено за однією організацією та забезпечить комплексний підхід у вирішенні питань, - підкреслив Борис Петров. - Президент підтримав нашу пропозицію і рішення було прийняте негайно.

Також вирішено питання щодо фінансування будівельних робіт на таких важливих об’єктах як дитяча обласна лікарня – на реконструкцію лікувального корпусу із Стабілізаційного фонду виділено близько 13 мільйонів гривень, а також на реконструкцію будівлі спеціалізованої школи у Кушугумі  заплановано 5 мільйонів гривень.    

- У Запорізькій області є ціла низка об’єктів соціальної сфери, що потребують фінансування, тому дуже важливо визначити пріоритети. Будемо спрямовувати кошти, що надходять із Стабілізаційного фонду, на проведення першочергових робіт, - зазначив голова ОДА.

 

Вікторія Щаннікова, стажист на посаду радника голови ОДА

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі