Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Діалог влади і бізнесу – дієвий інструмент вирішення існуючих проблем

10 червня 2010 - 15:32

У КДЦ «Байда» відбулося розширене спільне засідання Ради Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал» та Ради Запорізької обласної федерації роботодавців. У його роботі взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Станіслав Лимарчук, голова обласної ради Павло Матвієнко, начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Андрій Іванов (стажування).

Доповідаючи про стан забезпечення підвищення ефективності роботи промислових підприємств, суб’єктів малого та середнього бізнесу в умовах виходу з економічно-фінансової кризи, президент ЗОСППР «Потенціал» Петро Ванат зазначив, що протягом минулого року в країні не було вжито достатніх та адекватних заходів щодо виведення економіки з кризового стану. За його словами, більшість консолідованих пропозицій  роботодавців та підприємців, спрямованих на покращення умов ведення  господарської діяльності та стабілізацію економіки, не були враховані.

- Постійна співпраця всіх сторін соціального партнерства – влади, роботодавців та профспілок в рамках виконання обласного плану антикризових заходів та зобов'язань Регіональної угоди  значною мірою сприяла недопущенню суттєвого загострення ситуації в соціальній сфері, - підкреслив Петро Ванат.

Керівник  “Потенціалу» відзначив, що  відбуваються певні позитивні зрушення в металургійному виробництві, на підприємствах хімічної та нафтохімічної промисловості, в енергетиці, дещо сповільнилося скорочення обсягів виробництва у машинобудуванні. Проте кризові явища в економіці області та країни в цілому ще не подолані.

За результатами обговорення заходів, що вживаються владою на регіональному та державному рівні задля  покращення справ  в економічній та соціальній сферах,  на розширеному засідання прийнято відповідне рішення. Зокрема, вирішено вважати участь у роботі Комітету з економічних реформ у Запорізькій області одним з пріоритетних напрямків у діяльності ЗОСППР «Потенціал» та Запорізької обласної федерації роботодавців.

Також прийнято пропозиції обласної федерації роботодавців щодо забезпечення  підвищення ефективності роботи промислових підприємств, суб’єктів малого та середнього бізнесу.



Євген Дроздовський, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі