Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Андрій Клюєв: «Область має вийти на новий рівень економічного розвитку і соціальних стандартів»

4 червня 2010 - 17:33

У рамках робочої поїздки до Запоріжжя перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв провів в облдержадміністрації нараду з проблемних питань соціально-економічного розвитку області. У заході взяли участь голова облдержадміністрації Борис Петров, голова облради Павло Матвієнко, керівники міністерств і відомств, які супроводжують першого заступника глави уряду у поїздці, керівництво обласної виконавчої влади,  міст і районів, провідних підприємств  області.

Відкриваючи нараду, Андрій Клюєв підкреслив, що шляхи вирішення проблем регіону розглядаються у контексті цілісного розвитку країни. – Президент України Віктор Янукович поставив завдання – через 10 років Україна має увійти у двадцятку найбільш розвинених країн світу. І така можливість після виборів у нас є. Для цього ми повинні провести системні реформи, які охоплять усі сфери, створити конкурентоздатну економіку, підняти якість життя населення, - окреслив програму дій високопосадовець.

За рахунок впровадження ефективних заходів уряд прогнозує зростання ВВП у цьому році на 3,7% проти минулорічного падіння на 15%.  Причому зниження економічних показників відбулося у всіх без винятку регіонах. Тому уряд вживає заходів для кардинального поліпшення ситуації.

Урядовець зробив акцент на тому, що у Посланні Президента до народу, яке Віктор Янукович виголосив учора, особлива увага приділяється регіональній політиці, ставиться мета вирівнювання соціально-економічного стану територій. Щодо того, яке значення уряд надає Запорізькій області, Андрій  Клюєв зауважив: «Це другий регіон після Автономної Республіки Крим, де я за дорученням Президента і Прем’єр-міністра проводжу таку нараду. Через 10-15 років ваша область повинна вийти на новий рівень економічного розвитку і соціальних стандартів».

Голова облдержадміністрації Борис Петров у своєму виступі зазначив, що попри найбільше падіння економіки серед промислових регіонів у минулому році, область має достатній потенціал, щоб вибратися з кризи. – На основі глибокого аналізу ми розробили програму на 100 днів, створено і активно працює регіональний Комітет з економічних реформ, проведено виїзні засідання на найбільших підприємствах. Як наслідок, позитивні зрушення вже проявляються. Зокрема, за січень-квітень обсяг промислового виробництва зріс на 2,6% і, що особливо важливо, у базових галузях,  збільшено надходження до бюджету на 32%, - прозвітував Борис Петров.

Серед потужних резервів для розвитку глава області назвав інвестиційний потенціал, насамперед, розширення партнерства з російськими інвесторами. Адже 36% експорту області припадає на Російську Федерацію. Як зазначив Борис Петров, з урахуванням підсумків засідання Регіональної ради у Львові розроблено стратегію залучення інвестицій. На її реалізацію з обласного бюджету виділено 712 тис. грн..  Загалом, на переконання керівника обласної виконавчої влади,  індустріальний комплекс області має серйозні інвестиційні перспективи.

У ході засідання відбулося обговорення проблем та стану справ у  галузях та на провідних підприємствах. За його підсумками, як повідомив перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв, будуть підготовлені доручення кожному міністерству і відомству, складено графіки фінансування і виконання робіт, визначені відповідальні, а в кінці року  відбудеться повторна нарада за результатами виконання цих завдань.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі