Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В’ячеслав Богуслаєв: «Ми повинні робити свої українські вертольоти»

4 червня 2010 - 14:46

Під час перебування з робочою поїздкою у Запоріжжі  перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв ознайомився з роботою ВАТ «Мотор Січ».

Голова облдержадміністрації Борис Петров, його перший заступник Володимир Кальцев, голова обласної ради Павло Матвієнко та міський голова Запоріжжя Євген Карташов зустріли високого гостя  в Запорізькому аеропорту.

На «Мотор Січі» Андрія Клюєва супроводжували голова облдержадміністрації Борис Петров, його перший заступник Володимир Кальцев, голова обласної ради Павло Матвієнко, міський голова Запоріжжя Євген Карташов,  а також міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба, міністр транспорту та зв’язку  Костянтин Єфименко, міністр промислової політики Дмитро Колєсніков, міністр з питань житлово-комунального господарства Олександр Попов, перший заступник міністра економіки України Володимир Бандуров, перший заступник міністра фінансів Вадим Копилов, перший заступник міністра палива та енергетики Сергій Чех, голова Державного агентства України з інвестицій та інновацій Олександр Таран, голова Державної служби автомобільних доріг Володимир Демішкан, голова Національної комісії регулювання електроенергетики Сергій Тітенко, президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський, перший заступник голови Національного агентства з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів Микола Пашкевич, перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Володимир Тріколіч та інші офіційні особи.

Народний депутат України, президент, голова Ради директорів ВАТ «Мотор Січ», Герой України  В’ячеслав Богуслаєв обговорив з Андрієм Клюєвим проблемні питання та перспективи роботи підприємства.

Андрій Клюєв та супроводжуючі його особи ознайомилися з виробничими потужностями ВАТ «Мотор Січ»  у складальному цеху №31.

За п’ять місяців нинішнього року на підприємстві виготовлено товарної продукції в діючих цінах на суму 1 млрд. 454,9 млн. грн.. Темпи її росту складають 128,3 % до відповідного минулорічного періоду. Реалізовано товарної продукції на 1 млрд. 417,6 млн.грн.

У ВАТ «Мотор Січ» працює понад 20 тисяч осіб. Середній заробіток одного працюючого у квітні склав 2488 гривень.

За п’ять місяців 2010 року на розробку та підготовку до серійного випуску нових видів авіаційних виробів, продукції загальнотехнічного призначення і товарів народного споживання направлено 34,4 млн.грн. власних коштів. Фінансування за рахунок держави немає.

- Це перший державний візит першого віце-прем’єр-міністра України Андрія Клюєва та цілого ряду міністрів в Запоріжжя і він починається з ознайомлення з  високими технологіями на нашому підприємстві, - підкреслив В’ячеслав Богуслаєв.- Основне питання, на якому я акцентуватиму увагу керівництва  Кабінету Міністрів, це створення  в Україні державної  програми з вертольотобудування. Ми повинні робити свої українські вертольоти. Все для цього у нас є, потрібне тільки політичне рішення, воля уряду. Це дасть нам додатково понад 10 тисяч робочих місць, отримають розвиток майже 30 підприємств, а Україна матиме свій вертольотний парк.

В’ячеслав Богуслаєв уточнив для журналістів, що це буде вертоліт військового та цивільного (рятувальний, медичний, патрульний) призначення. Він буде розрахований на 4,5 -5 тонн вантажопіднімання та на 9-12 пасажирів.

Сьогодні ВАТ «Мотор Січ»» - одне з найбільших у світі і єдине в Україні підприємство з виробництва, випробування, супроводження в експлуатації  та з ремонту 55 типів і модифікацій економічних та надійних двигунів для 61 виду літаків та вертольотів різного призначення, а літальні апарати з його двигунами експлуатуються у більш ніж 120 країнах світу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі