Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Канадські програми ефективно працюють на розвиток області

1 червня 2010 - 17:31

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальцев провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Канади в Україні Даніелем Кароном. У заході також взяв участь голова обласної ради Павло Матвієнко.

Від імені голови облдержадміністрації Бориса Петрова його перший заступник Володимир Кальцев привітав на запорізькій землі Надзвичайного та Повноважного Посла Канади в Україні Даніеля Карона.

Посадовець коротко окреслив соціально-економічну ситуацію у Запорізькій області та поінформував пана Посла про результати запровадження Проекту «Регіональне врядування та розвиток», який реалізується у регіоні з 2006 року за підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку. Зокрема, завдяки цій співпраці розроблено Стратегію розвитку Запорізької області до 2015 року, фахівці органів влади підвищили кваліфікацію та пройшли навчання щодо реалізації завдань стратегії. У рамках проекту в регіоні розроблено 24 пілотних проекти у різних сферах економіки та соціального життя.

- Згідно домовленостей цього року закінчується співробітництво між областю та Канадою щодо реалізації Проекту «Регіональне врядування та розвиток». Однак, ефективність нашої співпраці очевидна, тому ми розраховуємо на пролонгацію дії Проекту, - звернувся до Надзвичайного та Повноважного Посла Канади в Україні перший заступник голови ОДА Володимир Кальцев.

У відповідь Даніель Карон пообіцяв особисто прослідкувати за тим, щоб Проект продовжував реалізуватись на території області. Також він повідомив, що Україна – єдина країна Європи, де реалізується цей Проект, тому Канада дійсно зацікавлена у розширенні та поглибленні співпраці у цьому напрямку.

Попри те взаємодія між Запорізькою областю та Канадою не завершується на реалізації Проекту «Регіональне врядування та розвиток». У регіоні ефективно працюють проекти у сільськогосподарському секторі та промисловості. Крім того, канадські інвестиції в економіку області станом на 01.01.2010 склали понад 4 млн. грн..

Також високий гість дав оцінку політичній ситуації в нашій країні.

- Відчутно, що в Україні стало більше стабільності. Вважаю, що це досягнуто завдяки взаєморозумінню між Президентом, Прем’єр-Міністром та Верховною Радою. Канада буде підтримувати Україну на шляху її розвитку, - зпевнив Даніель Карон.

Перший заступник голови ОДА Володимир Кальцев запросив пана Посла та канадських бізнесменів взяти участь у ІV Міжнародному інвестиційному форумі, який відбудеться восени у Запоріжжі. Даніель Карон з вдячністю прийняв запрошення і пообіцяв передати запрошення представникам ділових кіл у Канаді.

 

Управління у справах преси та інформації

Відео - репортаж

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи