Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласне КРУ підбило підсумки найрезонансніших ревізій з початку року

26 травня 2010 - 17:19

Обласне КРУ підбило підсумки найрезонансніших ревізій з початку року

Питання зміцнення фінансового стану регіону, наповнення та раціональне використання коштів бюджетів усіх рівнів, аудит економіки держави, на який націлюють Президент і Уряд, а також про підвищення на порядок якості, результативності та ефективності контрольно-ревізійних дій стали темою прес-конференції, що пройшла в контрольно-ревізійному управлінні області. У заході взяв участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс.

Звертаючись до присутніх з вступним словом, начальник Управління Микола Трущенко окреслив коло першочергових завдань, що постають перед службою. Зокрема, йшлося про тісну співпрацю облдержадміністрації та обласного КРУ.

- Одне з завдань державної політики – контроль за використанням державних коштів. Ми розуміємо, що без ефективної співпраці обласної влади та КРУ досягти цієї мети складно. В той самий час перед управлінням стоїть завдання не лише виявити факти порушення фінансової дисципліни, а й розмежовувати технічні порушення і справжні зловживання, – зазначив Геннадій Фукс.

Перший заступник начальника КРУ в області Володимир  Ворона  поінформував журналістів, що протягом першого кварталу фахівці Управління провели 143 контрольні заходи, у тому числі 124 ревізії фінансово-господарської діяльності та 16 перевірок державних закупівель. Виконано 8 централізованих заходів ГоловКРУ України, з яких наймасштабнішими були контрольні, проведені на об'єктах, що належать до сфери управління МВС України, Державної служби з охорони прав на сорти рослин та ревізії використання коштів держбюджету на підготовку та проведення виборів Президента України у 2010 році. Порушення встановлено на переважній більшості перевірених об'єктів контролю на загальну суму майже 39 млн. грн. Виявлено незаконних витрат на суму понад 15 млн. грн..

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також