– Тут не просто готуватимуть їжу. Тут виховуватимуть майбутніх кулінарних майстрів, які забезпечать наше майбутнє покоління здоровим, якісним та сучасним харчуванням, – так описав кулінарний хаб директор Запорізького професійного коледжу готельно-ресторанного бізнесу Віктор Львов. Новий освітньо-кулінарний центр планують відкрити вже за кілька тижнів. Хаб – це не просто кухня, а суперсучасний навчальний майданчик, обладнаний за останнім словом техніки. Освітній простір має пароконвектомати, піца-печі, тістоміси, вакууматори та навіть апарат для шокової заморозки. Тут зможуть навчатися не тільки студенти коледжу, а й кухарі шкільних їдалень, які освоюватимуть нове меню, розроблене за участю Євгена Клопотенка. Проєкт обійшовся в 11 мільйонів гривень, із яких 6,7 мільйона витратили на високотехнологічне обладнання. Ще одна мета хабу – навчати не лише студентів, а й тих, хто хоче здобути нову професію чи пройти перепідготовку. – Ми вже протестували пекарське обладнання. Це справжнє задоволення – працювати на техніці, яка дозволяє створювати ідеальну випічку, зберігаючи її якість і смак, – розповів Олег Анатолійович, власник крафтової пекарні, який допомагає налаштувати техніку. Навчання проходитиме у дві зміни, одночасно тут можуть працювати до 20 учнів. Кожне робоче місце обладнане нагрівальною панеллю, мийкою та окремою поверхнею для роботи. Є навіть холодильна кімната для зберігання овочів і заготовок, щоб забезпечити максимальну якість продуктів. Кулінарний хаб стане ще одним кроком у впровадженні реформи шкільного харчування, яку ініціювала Перша леді України Олена Зеленська.