Як поєднати любов до піци та велопрогулянок? – Створити власну справу! Саме так зробив ветеран Дмитро Скрагленко, що відкрив у Запоріжжі заклад харчування BikePizza. Дмитро Скрагленко з 2014 року служив у Нацгвардії. Після служби повернувся до роботи на одному з промислових підприємств у Запоріжжі. Але разом із дружиною ветеран мріяв про започаткування власної справи. Вся сім’я Скрагленків любить піцу. Тому вирішено було відкрити саме піцерію. Для цього Дмитро скористався державним грантом. – Був розроблений бізнес-план. Я зміг успішно пройти всі співбесіди і виграти грант на створення власної піцерії. Отримані кошти витратив на обладнання. Придбав піч, тістоміс, холодильний шкаф. Власним коштом зробив ремонт, закупив меблі, посуд, інструменти. За умовами гранту потрібно було створити 2 робочі місця. І з цим теж успішно впорався – зараз у піцерії позмінно працюють два робітника, – розповів Дмитро. Ще одне сімейне хобі – велосипедний спорт. У родини є велосипед-тандем. На нього Дмитро прикріплює дитяче крісло, а потім разом з дружиною та дитиною виїжджає на прогулянки містом та його околицями. Це захоплення допомогло обрати назву для піцерії та сформувати тематичне меню. – Наша родзинка – велосипедна тематика, яка об’єднує всі наші страви. В нашому меню зараз 21 піца. Всі вони мають велосипедні назви – «Італійський тандем», «Старий ровер», «Тур де Франс» тощо. Ось, до прикладу, піца «Мексиканський гревел». Серед інгредієнтів для її приготування – гострий перець. Тому в назві є слово «мексиканський». А гревел – це велосипед, що призначений для їзди по гравійним дорогам, – поділився ветеран. У Дмитра Скрагленка багато планів. Наприклад, випікати великі піци та додати в меню інші страви. Але вже зараз у його закладу є постійні клієнти, які оцінили смак «велосипедної» піци.